Nypremiär för Stora drömspelet på Helsingborgs stadsteater

PS
Paul Svensson

Har du en liten rymdfarare, en sjöman eller en äventyrslysten lyckosökare där hemma? Då ska ni inte missa chansen att se teaterföreställningen Stora drömspelet på Helsingborgs stadsteater i höst. Föreställningen är tillbaka på publikens begär och rekommenderas för barn från tre år och spelas från 21 augusti till 17 oktober.

Det absolut bästa med drömmar är att de kan handla om precis vad som helst. Och det är i drömmarnas värld som barn får vara med om fantastiska äventyr i speciella universum. Här blir de astronauter som ska bege sig ut på spännande rymdresor i garderoben, äventyrare som hittar skatter under vardagsrumsbordet och små ulliga monster som norpar kakor innan sängdags. I drömmen reagerar fantasin och inget är egentligen omöjligt för ett barn som drömmer.

Stora drömspelet, som är inspirerat av August Strindbergs kända pjäs, har tidigare spelats på Helsingborgs stadsteater. Den här föreställningen är för teatern yngsta besökare och handlar om att möta nya äventyr, känslor och rädslor genom drömmen. Det intressanta med Stora drömspelet är att scenmiljöerna och föremålen är skapade av sådant som barnen känner igen hemifrån. En tennisboll blir till exempel en rolig liten varelse med stor mun, en vit plastpåse med små svarta skor flyger med hjälp av fläktar och en mopphink förvandlas till något speciellt.

Efter föreställningen kan ni gå hem och skapa ert eget drömspel med saker som ni hittar i städskrubben, i barnens rum och i kökslådorna. Stora drömspelet lär med all säkerhet sätta fart på barnens dagdrömmande (och kanske även nattdrömmarna) och tillsammans kan ni realisera drömmarna, stora som små.

Föreställningen är ungefär 30 minuter och spelas på foajéscenen till och med 17 oktober. Ordinarie biljettpris gäller, det vill säga 100 kronor för vuxen och 60 kronor för barn. Biljetter köper ni via Helsingborgs stadsteaters webbplats.

Foto: Emmalisa Pauly

Vad: Stora drömspelet
När: 21 augusti–17 oktober
Var: Helsingborgs stadsteater, foajéscenen
Pris: 100 kronor för vuxna, 60 kronor för barn

Lämna en kommentar