Öppna ditt sinne med torsdagsfilosofi

PS
Paul Svensson

I höst har du som är nyfiken på filosofi möjligheten att vara med på Tankereda på Dunkers kulturhus. Det är en serie workshops som arrangeras vid fem tillfällen tillsammans med författaren och filosofen Tulsa Jansson. Här får du en inblick i filosofins värld och verktyg för att skåda och utmana ditt eget tänkande. Med Kulturkortet betalar du endast 100 kronor för alla fem tillfällen.

Tulsa Jansson är författaren och föreläsaren som vill att allt fler människor ska få upp ögonen, öronen och hjärtat för filosofi. Hon är grundaren av Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis, som verkar för att det filosofiska ska finnas i vård, skola och på offentliga institutioner. I höst har du möjlighet att lära dig mer om filosofi från Tulsa i Tankereda på Dunkers kulturhus.

Tankereda är en serie om fem workshops på temat filosofi. I Tankereda tittar man bland annat närmare på vad mod och nyfikenhet, lyssnande och ödmjukhet kan föra för att en dialog ska bli bättre. Totalt finns det plats för 25 deltagare och när du köper biljett får du gå på alla fem tillfällen. I höst tittar man närmare på:

21 oktober 18.00: Vad är filosofi? Vad är dialog?
28 oktober 18.00: Frågans företräde och lyssnandet
4 november 18.00: Argument och övertygelser
11 november 18.00: Dolda antaganden och perspektiv
18 november 18.00: Mod och nyfikenhet

Du behöver inga förkunskaper om filosofi sedan tidigare. Det viktigaste är att du är intresserad av dialog och att du är villig att tänka utanför lådan. Att bli en hobbyfilosof handlar om att försöka komma underfund med världens mysterier och tillsammans med andra få insikter som kan vara behjälpliga i vardagen.
Ordinarie pris är 180 kronor, har du Kulturkortet betalar du endast 100 kronor. Biljett kan du köpa i entrén på Dunkers kulturhus eller online via Helsingborgs kulturbutik.

Vad: Filosofikvällar med Tulsa Jansson
När: 21 och 28 oktober, 4, 11 och 18 november klockan 18.00–19.30
Var: Dunkers kulturhus
Pris: 100 kronor med Kulturkortet, ordinarie pris 180 kronor

Lämna en kommentar