Opus 21 och Per Tengstrand

TE
Tommy Esbjörnsson

Som avslutning på 2020 års ”Helsingborg Classical Music Festival Winter Edition” kommer världspianisten Per Tengstrand till Dunkers kulturhus, denna gång i sällskap med vänner från USA.

Per bor numera i Princeton, som även är hemort för det prestigefulla Princeton University. Från detta universitet kommer gruppen Opus 21, en grupp unga stråkmusiker som tidigare samarbetat med Per under flera konserter i New York.

Pers och Opus 21:s kväll tillsammans består av Chopins första pianokonsert i kammarversion och Tjajkovskijs ”Souvenir de Florence”.

Chopins pianokonsert i E-moll är ett verk som är fyllt av både tekniskt krävande partier för pianisten och av fantastiska melodier. Chopin skrev detta verk som 20-åring, strax före att han för all framtid lämnade Polen och Warszawa.

Efter paus blir det passionerad och mäktig kammarmusik av i form av Tjajkovskijs ”Souvenir de Florence”, en stråksextett som kompositören skrev 1890.

Konserten är ett samarbete mellan Dunkers Kulturhus och Kulturhotellet, där den senare platsen inleder serien med tre programkvällar.

Vad: Opus 21 och Per Tengstrand
När: Lördag 1 februari 16.00-18.00
Var: Konsertsalen, Dunkers kulturhus
Pris: 250 kronor, Kulturkortet och student 195 kronor.

Köp biljett direkt via ticketmaster eller i Dunkers reception.

Lämna en kommentar