På bio i Helsingborg i januari

PS
Paul Svensson

I januari fyller Röda Kvarn salongerna med en massa bra filmer. Här visas allt från tecknat med Bamse och hans vänner till spelfilmen om Zlatans liv och i slutet av månaden blir det premiär på Guillermo del Toros nya film, Nightmare Alley. Med Kulturkortet har du alltid fin rabatt på biobesöket på Helsingborgs äldsta biograf.

Vi börjar på svensk mark. I januari visas inte mindre än tre filmer från vår filmfabrik här i norr. Det blir lite vemodigt och gripande med den hyllande filmen Utvandrarna, som är baserad på Vilhelm Mobergs folkkära romanklassiker. Desto mer skratt blir det i Peter Dalles romantiska komedi Tills solen går upp. Filmen handlar om kärlek och drömmar och vad som händer när drömmarna blir en del av verkligheten. I huvudrollerna ser vi Helen Sjöholm, Mikael Persbrandt, Vanna Rosenberg och Peter Dalle.
På temat svensk storhet bjuder januari också på premiär för Jag är Zlatan. Dominic Andersson Bajraktati och Granit Rushhiti spelar båda Zlatan.

Från Macbeth till prinsessan Diana
Även bortom de svenska filmgränserna väntar en rad stora filmer på en filmtörstande publik. Denzel Washington och Frances McDormand spelar huvudrollerna i det hyllade dramat The Tragedy of Macbeth. För regin står Joel Coen. Kritikerna har kallat filmen för briljant, trollbindande och en imponerande filmupplevelse.
På temat det var för länge, länge sedan fortsätter det med Charlotte Sielings Drottning Margareta. Filmen utspelar sig under tiden då Drottning Margareta har enat Danmark, Norge och Sverige i en union. Överallt lurar fiender och för att stärka Kalmarunionen planerar Drottningen ett äktenskap mellan sin adoptivson, Kung Erik, och den engelska prinsessan Philippa. Problemen hopar sig när en man dyker upp som utger sig för att vara drottningens riktiga son.
Och på tal om engelska prinssessor har det blivit dags för Diana att än en gång få skina i rampljuset. Spencer är regisserad av Pablo Larrain och i huvudrollen ser vi Oscartippade Kristen Stewart som prinsessan Diana.

Stjärnorna flockas kring Guillermo del Toro
Januari betyder också att Guillermo del Toros nya film, Nightmare Allery, har premiär. Nightmare Alley är en psykologisk thriller med en imponerande skådespelarensemble. I filmen medverkar bland andra Bradley Cooper, Cate Blanchet, Toni Colette, Willem Dafoe, Richards Jenkins, Ron Pearlman och Rooney Mara. Nightmare Alley har hyllats av kritiker och nominerats till flera tunga priser.
För dig med action i blodet heter månadens mest laddade film The King´s Man. Det är den tredje filmen i Kingsman-serien, även om den utspelar sig före de två första. Förvänta dig mängder av explosioner, intriger och mängder av hjärtat-i-halsen-scener.

Fula fiskar
I januari skiner filmvintersolen lite extra på Malta. I dramat Luzzu får vi följa berättelsen om den nyblivne pappan Jesmark och hans kamp för att få ihop vardagslivet med den ena foten i fiskebåten och den andra i den maltesiska fiskeindustrins under värld.
Övriga filmer som visas i januari är Steven Spielbergs West Side Story, House of Gucci med Lady Gaga och Adam Driver.
För biografens yngsta besökare väntar Bamse och vulkanön, Pelle Kanin 2 och Aja baja, Alfons Åberg. Med Kulturkortet får du rabatt även på barnfilmer och knattebio.

Giltigt vaccinationsbevis måste visas upp
Från och med 17 december 2021 måste alla besökare som är 18 år eller äldre visa upp ett giltigt vaccinationsbevis och giltig legitimation vid besök i biosalongerna på Röda Kvarn. Röda Kvarn ber också sina besökare att förköpa biljetter via biorodakvarn.se för att minska den personliga kontakten med personalen samt för att undvika köbildning på plats. På webbplatsen kan du läsa mer om månadens filmer, spana in trailers samt hålla dig uppdaterad om vad som händer på Helsingborgs äldsta biograf.

Vad: filmupplevelser från hela världen
När: januari
Var: Röda kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: med Kulturkortet har du alltid 20 kronor rabatt på ordinarie biljettpris, tio kronor på barnfilmer och fem kronor på knattebio

Lämna en kommentar