På bio på Röda Kvarn i februari

PS
Paul Svensson

Februari är kärlekens månad men det är också en månad med många nya filmpremiärer på Röda Kvarn i Helsingborg. Totalt går tio nya filmer upp på biodukarna och det blir allt från tecknat för de minsta till gripande världsfilm för alla sanna cineaster där ute. Med Kulturkortet har du fin rabatt på Röda Kvarns nya filmkort, vilket kommer laddat med rabatter på biobiljetterna och en massa annat gott.

Fredag 17 februari är det premiär för inte mindre än fem nya filmer. För dig som gillar starka drama ska du inte missa kritikerhyllade Aftersun av Charlotte Wells, Oscarsnominerade Women Talking eller Tillbaka till Seoul.
Vill du ha en något lättsammare film ska du välja Sergio Castellittos En liten bokhandel i Paris. Det här kärleksdramat är skrivet av den bortgångne Ettore Scolas (Vi som älskade varann så mycket, En alldeles särskild dag och Fula, skitiga och elaka). Förvänta dig härlig dialog på franska, skön musik och alldeles underbar amour i en liten bokhandel i Paris.
För biografens yngre besökare kommer även Mucklorna på besök i sin allra första film. Se hur det gick till innan de luriga små filurerna flyttade in hemma hos Pettson och Findus.

Tillbaka till Midgård
Söndag 19 februari är det nypremiär på Sagan om Ringen: Konungens återkomst. Det är den förlängda versionen som visas, vilket betyder att du kan se fram emot mer än tre timmar härlig underhållning från Midgård. Ett bra tips är att bunkra upp ordentligt med popcorn.
Några dagar senare, onsdag 22 augusti, blir det premiär för ännu en animerad barnfilm. Den heter Den makalöse Maurice och handlar om en talande magisk katt, en ung pojke som spelar flöjt och ett gäng härliga råttor som reser land och rike runt.

Stjärnspäckat från Storbritannien
Månadens premiärer avrundas fredag 24 februari med de tre filmerna Andra akten med Lena Olin och Rolf Lassgård i huvudrollerna, stjärnspäckade Empire of Light och den svenska dokumentären Kungen.

Nya rabattformer med Kulturkortet
Notera att från och med 20 januari 2023 gäller nya priser och rabattformer på Röda Kvarn. Ordinarie filmpriser höjs till 150 kronor. Med Kulturkortet har dy rabatt på Röda Kvarns filmkort, vilket gör att biobiljetterna endast kostar 125 kronor per besök.

biorodakvarn.se kan du läsa mer om vad som gäller och spana in aktuella filmvisningar och kommande premiärer.

Vad: på bio på Röda Kvarn
När: februari 2023
Var: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: med Kulturkortet får du 80 kronor rabatt på Röda Kvarns filmkort