På bio på Röda Kvarn i juni

PS
Paul Svensson
Sommarbio

Det är sommar på Röda Kvarn men det betyder inte att man skruvar ner filmtemperaturen bara för det. I juni är det premiär för flera nya filmer och man visar även klassikern Moulin Rouge där publiken får lov att sjunga med. Med Kulturkortet får du rabatt på Röda Kvarns filmkort, vilket är laddat med fina rabatter på biobiljetter och snacks.

I juni händer det en hel del på Helsingborgs äldsta biograf. Månadens första premiär blir ett kärt återseende när Baz Luhrmanns musikal Molin Rouge går upp på bioduken. Den här kvällen är det fritt fram för publiken att sjunga med i de olika numren från filmen. Filmen visas lördag 1 juni klockan 20.00. Missa inte heller förfesten som drar igång redan vid 17.30 i bistron där man serverar drinkar och popcorn inspirerade av filmen samt håller igång med ett quiz på temat.
Lördag 1 juni visas också den gripande och Oscarvinnande filmen 20 dagar i Mariupol av Mstyslav Chernov. Här får du följa det ukrainska folkets okuvliga vilja att aldrig ge upp. Dokumentären börjar klockan 14.00 och timmen innan blir det också en föreläsning med Larisa Persson från hjälpinitiativet Aid4Ukraine. Alla intäkter för dagen kommer att gå till Aid4Ukraine viktiga arbete i Ukraina.

Veckan senare hägrar ytterligare en premiär 7 juni. I filmen Konvojen flyttas vi raskt tillbaka i tiden till det krigshärjade Europa 1942. I fokus står en viktig konvoj med 35 fraktskepp som möter starkt motstånd från den tyska krigsmaskinen. Men hur ska de egentligen klara sig när tyskarna attackerar med såväl krigsflygplan som fartyg och ubåtar?

Konstupplevelser och teater på duken
I juni bjuder Röda Kvarn också in till en kulturell upplevelse med filmen Vermeer på Rijksmuseum. Filmen visar den största utställningen med Vermeer som någosin genomförts. Här får du följa med på en unik visning från utställningen i Amsterdam 2023. Den guidade konstupplevelsen har premiär 12 juni klockan 18.00.

Fyra dagar senare byter man fokus från konst till teater i och med föreställningen Fleabag. Den här föreställningen är skriven av och framförs av Phoebe Waller-Bridge. Förvänta dig en upplevelse där du får följa med en rätt speciell kvinna när hon tar över scengolvet i sin One Woman Show. Kritikerna kallar föreställningen för vitsig, snuskig och suverän. Visas söndag 16 juni klockan 15.00.

Konsertfilm och grillafton
Från konst och teater och vidare till musik. Torsdag 20 jiuni och söndag 23 juni visar Röda Kvarn konsertfilmen Rite here rite now. Filmen är inspelad under två utsålda Ghost-shower på Kia Forum i Los Angeles. Ett måste för varje alla Ghost-fans där ute. Vid tillfället 20 juni erbjuder man också en lyxig grillafton innan visningen.

Nytt västerndrama med Kevin Costner
Fredag 28 juni har tre filmer premiär. För alla västernfantaster är Kevin Costner tillbaka med en ny film, Horizon: An American Saga – chapter 1. Filmen utspelar sig under det amerikanska inbördeskriget och beskrivs som en känslomässig resa genom ett land i krig.
Storfilm nummer två heter Kinds of Kindness och är regisserad av Yorgos Lanthimos (Poor Things). I huvudrollerna ser vi Emma Stone och Willem Dafoe.
Om du är ute efter mest valuta för dina biopengar ska du inte missa Sommar utan vår. Den här filmen är tre timmar lång och beskrivs som ett mästerverk. För regin står Nuri Bilge Ceylan. Filmen är ett episkt drama som utspelar sig ute på landsbygden i östra Anatolien.

På biorodakvarn.se kan du läsa mer om vad som gäller och spana in aktuella filmvisningar och kommande premiärer.

Vad: på bio på Röda Kvarn
När: juni 2024
Var: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Entré: med Kulturkortet har du alltid 80 kronor rabatt på Röda Kvarn-kortet