På Röda kvarn i september

PS
Paul Svensson
bioseptember

Den sista halvan av september kommer laddad med flera stora biofilmer på Röda kvarn. Bland annat är det premiär för Francis Ford Coppolas senaste film, Kate Winslet axlar rollen som fotografen Lee Miller och man visar också den hyllade balettmusikalen på Tim Burtons klassiker Edward Scissorhands. Med Kulturkortet får du rabatt på Röda kvarns filmkort, vilket är laddat med fina rabatter på biobiljetter och snacks.

Med start från 20 september och nio dagar framåt går hela åtta nya filmer upp på Röda kvarn i Helsingborg. De tre första filmerna har premiär 20 september. I det finska komedidramat Kverulanten blir kär får vi följa en gammal surgubbe som blir kär på nytt. En kärlek som inte visar sig falla helt i smaken för gubbens vuxna söner.

Från lättsam komedi till två och en halv timme långt verklighetsdrama i Green Border. Den här filmen skildrar händelserna i flyktinglägret i den gröna gränsen skapad av den vitryska diktatorn Alexander Lukasjenko. För regin står Agnieszka Holland.

Kvällens tredje premiär heter I maktens skuggor och kommer från Danmark. I den här nervkittlande thrillern leder ett mord på en ung konsult hela vägen till den danska politiken.

Musik och mat i fokus
Fyra dagar senare handlar allt om musikern Paul Simon. Dokumentären In Restless Dreams skildrar Pauls långa karriär under tre timmar och 29 minuter. Media har bland annat skrivit att det här är en episk granskning av en av de bästa låtskrivarna i historien.

På temat dokumentär fortsätter man även 25 september i Doc lounge: Food Inc 2. Den här dokumentären synar matindustrin från gräsrotsnivå. Kvällen kombineras med att Doc lounge samt inbjudna gäster är på plats och samtalar med besökarna efter visningen. Var på plats senast klockan 19.00.

Från verkligheten till framtiden
Fredag 27 september är det premiär för två stora filmer. I Lee spelar Kate Winslet huvudrollen som den banbrytande fotojournalisten Lee Miller. Välgjort och spännande om en viktig era i vår historia. Lee bygger på verkliga händelser och i filmen medverkar även Alexander Skarsgård och Marion Cotillard.

Francis Ford Coppola är tillbaka på bioduken i Megalopolis. Den här science fiction-rullen utspelar sig i ett fiktivt New York som gestaltas som om det vore antika Rom. I spetsen står den dekadenta överklassen som styr och ställer. Förvänta dig maktintriger, kärlek och komplicerade familjerelationer. I den stjärntäta rollistan ser vi bland andra Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Talia Shire, Dustin Hoffman, Shia Laboeuf och Laurence Fishburne

Ett klipp för hela familjen
Sist ut i september är den hyllade balettmusikalen på Tim Burtons klassiker Edward Scissordhands. Regissören Matthew Bourne har blivit hyllad för den här uppsättningen som filmades live på Wales Millennium Centre i Cardiff.

På biorodakvarn.se kan du läsa mer om månadens filmer, spana in kommande premiärer och köpa biljetter.

Vad: på bio på Röda Kvarn
När: september 2024
Var: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Entré: med Kulturkortet har du alltid 80 kronor rabatt på Röda Kvarn-kortet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev