Påskjakt och säsongsöppning på Fredriksdal

Fideli Österström

Våren börjar sakta att ge sig till känna genom snödroppar, knoppar på träden och soligare väder. Vi kunde inte vara gladare, för det betyder att säsongen på Fredriksdal museer och trädgårdar snart sätter igång på riktigt. Var med och fira in våren med oss under säsongsöppningen 9 april på landet mitt i stan.

Det är utomhus som vi mår som bäst. Här finner vi balans och nya upplevelser. Just nya upplevelser och frisk luft bjuder vi på i år när Fredriksdal museer och trädgårdar öppnar för säsongen 9 april med magisk påskjakt.

Häxan Kvasthilda har tappat bort sina kvastar och hon behöver hjälp av barnen att hitta dem. Frågan är bara vart kvastarna kan tänkas ha gömt sig. De finns någonstans på vårt stora utomhusområde, som ni utforskar i lugn och ro i egen takt. Här finns det gott om plats för lek och bus under blå himmel, fåglarna sjunger från trädkronorna och i rabatterna tittar vårens första blommor fram.

Dagen till ära öppnar även det nya lekområdet Trollskogen. Så ta med leksugna minimänniskor och låt dom springa av sig i en miljö där endast fantasin sätter begränsningar. ett kanonkul lekområde för barn som främjar motorik, fantasi och möten barn emellan. Balans, klättring och koordination utmanas i både spindelnätet och fågelbogungan samt på stubbar. Man kan även spana in finfina fiskar i den blå mosaikbäcken. Fyll på med energi antingen på Fredriksdals trädgårdskafé eller på gräsmattan med medtagen picknick mellan lek och påskjakt.

Passa även på att köpa med lite påskgodis hem från Hedströms diversehandel som öppnar för säsongen samma dag. En gammaldags godisbutik som har karameller i alla färger och storlekar som både små och stora tycker om. Perfekt att lägga i årets påskägg. Även museibutiken och Flora Linnea är värda ett besök för inspiration och gåvor till helgens påskmiddagar eller andra sammankomster framöver.

Glöm inte att ni kan smita in i stallet för att hälsa på de gulliga djuren. Om ni har tur kanske det även finns några små nyfödda vänner som väntar på att få lära känna er, Fredriksdalsbesökare.

Kom gärna utklädd till påskhäxa, kyckling eller påskhare. Välkommen till en plats med frisk luft och gröna naturupplevelser både för sinne och kropp.

Vad: Säsongsöppning med påskjakt på Fredriksdal
När: 9 april klockan 10.00-16.00
Pris: 80 kronor och fri entré för Kulturkortare och barn upp till och med 18 år.

Lämna en kommentar