Påskfest på Fredriksdal

HW
Henrik Wilhelmsson

På Skärtorsdagen 29 mars bjuder Fredriksdal på traditionsenlig påskfest och säsongsöppning på en och samma dag. Kulturkortet fångade Åsa Hässlekvist, projektledare för påskfesten, och bad henne berätta mer.

Vad ser du fram emot mest under dagen?

Vi ser fram emot att få öppna vår fina anläggning med en hejdundrande påskfest. I år är påskfesten flyttad till hjärtat av Fredriksdal – herrgårdsområdet.

Alla våra härliga påskutklädda besökare får påsksminka sig, färga, rulla och picka ägg, springa kvastrace, träffa kloka gumman och höra om påsktraditioner för att nämna några av de spännande påskaktiviteter som vi alltid brukar ha på påskfesten.

Vi får också avslöja att vi har två jubilarer att fira! Förutom att Fredriksdal museer och trädgårdar fyller 100 år fyller också vår vilda Kvasthilda 100 år! Hon kommer dagen till ära att göra en oväntad födelsdagsentré klockan 11:30.

Vad ska man absolut inte missa?

Missa inte påskfesten! Missa inte att härliga Hedströms affär premiäröppnar! Missa inte att två utställningar premiäröppnar: Barnens kammare 1918 i norra flygeln och Helsingborgs fotoklubbs utställning 100 bilder – mitt Fredriksdal i prästgården klockan 14:00. Missa inte heller att äta gott i vårt smakrika Fredriksdals trädgårdscafé!

Påskfesten torsdag 29 mars 09:30–12:00

Alla barn som vill vara med i lekarna behöver ha med sig följande: en färgglad tygbit 30×3 cm, två hårdkokta ägg, skrammelinstrument (typ en plåtburk) och en snabb kvast att åka på i det fartfyllda Blåkulla-racet.

Entré: 70 kronor. Fri entré med Kulturkortet och för unga till och med 18 år

Förköp via Ticketmaster.