Påsklovskul för barn och unga i Helsingborg

PS
Paul Svensson
Pasklov2024

Det vankas påsk och påsklov för barn och unga i Helsingborg. Men vad kan de egentligen hitta på för att göra väntan på påskäggen och godiset lindrigare? Fredriksdal museer och trädgårdar öppnar för säsongen och inleder med sedvanligt firande tillsammans med häxan Kvasthilda och hennes glade spelman. Och på Dunkers kulturhus fixas det med prova-på tillsammans med kulturskolan, utställningsforskande bland Julia Lindemalms djurfotografier och poesifika med Spektra.

Fredriksdal museer och trädgårdar
Det är på skärtorsdagen som det blir lite extra livat på landet i city. Då kommer nämligen Häxan Kvasthilda på besök och visar roliga danser och det blir kvastrace för hela familjen. Under påskhelgen kan besökare också gå på påskjakt, rulla ägg och lära sig mer om hur det gick till när man firade påsk i stugorna förr i tiden.

Tider för skärtorsdagen 28 mars
10.00–16.00: påskpyssel
11.00–15.00: påskhistoria i Lillarydsgården, stadskvarteret och i herrgården
12.00: Kvasthilda dyker upp

Tider för hela påskhelgen 28 mars–1 april
Påskjakt 10.00-18.00
Kvastrace 10.00–18.00
Äggrullningsbana 10.00–18.00

Dunkers kulturhus
På Dunkers kulturhus händer det nästan hur mycket som helst under påsklovet. Man bjuder bland annat in barn och unga att utforska, skapa och pyssla i Julia Lindemalms fotografiutställning De andra 26, 27 och 28 mars. Aktiviteterna är särskilt anpassade för barn i åldrarna 4–12 år och det är fri entré för vuxen i barns sällskap.
Helsingborgs kulturskola har satt samman ett späckat schema som innehåller en massa roliga prova-på-aktiviteter. Det blir bland annat sång och trummor 27 mars och cellospelande 28 mars. Det är drop-in som gäller och det kostar inget att vara med.
Det blir också poesi och fika tillsammans med Spektra 28 mars. Alla är välkomna, oavsett om man har skrivit poesi tidigare eller inte. Fri entré gäller, men förhandsanmälan krävs antingen via spektra@helsingborg.se eller via meddelande på Instagram @spektra_dkh.

Vill du veta mer om årets påsklovsprogram surfar du in på fredriksdal.se och dunkerskulturhus.se.