Påsklovskul för barn och unga

PS
Paul Svensson

Det händer mycket för Helsingborgs barn och unga under påsklovet. Från 15 till 22 april får de chansen att testa på körsång, el- och kontrabas, bygga graffitti i 3D, träffa nyfödda kalvar och killingar, skapa dekorationer till påskriset och göra sina egna konstverk att ställa ut.

Godis, påskägg och häxor i all ära. Under påsken finns det mycket mer att göra än att titta på när barnen och barnbarnen bombar tänderna med socker och letar efter påskharen. Helsingborgs stad är platsen för dig som vill något och har du barn vill du att de ska hitta på roliga saker. Och som tur är händer det mycket på det kuliga temat under årets påsklov. Här nedan listar vi årets program.

Folk Lab besöker Stadsbiblioteket: 15 april 13:00-17:00
Helsingborgs stadsbibliotek
En kreativ eftermiddag för alla åldrar. Skär i laser och gör egna personliga meddelanden, bygg graffitti i 3D och skapa något tillsammans med andra helsingborgare. Bakom projektet står mobila verksamheten Folk Lab, som drivs av tre ideella organisationer: Fisksätra Folkets hus, Kids Hack Day och Made by Ava. Folk Lab parkerar sin buss med roligheter utanför stadsbiblioteket.

Prova på körsång: 15-16 april 09:00-12:00
Helsingborgs kulturskola (Dunkers kulturhus)
Två tillfällen att testa körsång tillsammans med Kulturskolan. Ingen föranmälan krävs, drop-in båda dagar. För barn och unga mellan 6-19 år.

Prova på elbas och kontrabas: 16-17 april 10:00-10:30, 10:45-11:15 och 11:30-12:00
Helsingborgs kulturskola (Dunkers kulturhus)
Helsingborgs kulturskola visar hur det går till att spela elbas och kontrabas. En prova på-dag där lärarna går igenom hur basen fungerar, grundläggande fingerteknik och lär deltagarna att spela ett par enklare låtar. För barn mellan 10-13 år. Fri entré. Begränsat antal platser, max två per tillfälle. Anmälning senast dagen innan arrangemanget.

Anmälan till el- och kontrabas

Vårkänslor och pyssel i utställningen Med känsla för grönt: 16, 17, 18 april 10:00-14:00
Dunkers kulturhus
Tre dagar med pyssel i utställningshallen som inrymmer utställningen om det gröna hållbarhetsarbetet på Fredriksdal: Med känsla för grönt. Här kan barn skapa fjärilar till påskriset, dekorera fröpåsar och göra enga odlingspinnar till vårens frösådd. På plats finns det även möjlighet att låna polaroidkamera för att dokumentera barnens skapelser. För barn mellan 6-12 år. Fri entré för vuxen i barn sällskap och för alla till och med 18 år.

Konst(ig) onsdag: 17 april 13:00-15:00
Idé A Drottninghög
Biblioteket på Drottninghög bjuder in till konstkalas. Här kan barn mellan 7-13 år skapa egna konstverk. Fri entré, ingen föranmälan.

Påskfest på Fredriksdal: 18 april 09:30-12:00
Fredriksdal museer och trädgårdar
Aktiviteter på temat påsk för Helsingborgs småttingar: kvastrace, äggfärgning, äggrullning och mycket annat med ägg. Häxan Kvasthilda kommer på besök från Blåkulla för att sjunga och dansa med barnen på stora gräsmattan i stadskvarteret. Fredriksdal uppmanar föräldrar att ta med sig färgglada tygremsor i storleken 30×3 cm, två hårdkokta ägg och en kvast för påskbus. Fri entré för barn och unga till och med 18 år. Ordinarie entré för vuxen 80 kronor.

Hälsa på djuren i stallet: 18 april 09:30-12:00, 22 april 10:00-12:00
Fredriksdal museer och trädgårdar
Fredriksdal håller påsköppet i stallet och visar upp vårens nyfödda djur. Bland årets nyheter finns kalvar och killingar. Fler nyfödda är att vänta under april. Fri entré för barn och unga till och med 18 år. Ordinarie entré för vuxen 80 kronor.

Vad: Påsklovskul för Helsingborgs barn och unga
När: 15-22 april
Var: Dunkers kulturhus, Fredriksdal museer och trädgårdar, Helsingborgs stadsbibliotek och Idé A Drottninghög

Lämna en kommentar