Passagefestival och pir-fest

Helgen 27–28 juli blir en helg med något för alla på Pixlapiren (gamla Oslopiren) i Helsingborg. Då drar gatuteaterfestivalen Passage igång. Och i år har de några kompisar med sig som ser till att det blir en riktig pir-fest för alla ute på Pixlapiren.

Passage är ett av de mest unika event som sker i Helsingborg under året. Om du varit med tidigare vet du vad det handlar om. Möten med udda figurer och föreställningar som får dig att uttrycka både ”aha” ”haha” ”wow” och ”woh”. Många känslostämningar utlovas alltid under Passage. Din vardag fylls av knasiga inhopp av gatuteatergrupper från både Sverige och fjärran länder.

I år samlas stora delar av festivalen och dessa grupper ute på Pixlapiren som ligger en kort promenad söderut från Knutpunkten. Och när vi säger att Passage på svenska sidan i år har något för alla, så menar vi verkligen alla. Du kan lova underhållning för både barnen, träningskompisen, surfaren, mormor, musikälskaren, familjen och matbotanikern. Passage får sällskap av Studiefrämjandet som sätter tonerna, Streetfood Helsingborg lagar käket, crossfittävlingen Northern Spirit Throwdown pumpar upp adrenalinet och HBG Wake Park ser till att alla som vill tar sig vatten över huvudet. Ja, vi sa ju det. Något för alla!

Det är första året som detta upplägg testas ute på Pixlapiren med Passage i spetsen. Ett ypperligt tillfälle att se ett nytt område fyllas till bredden av akrobatik, teater, konserter, atleter som pumpar järnet, känna surf-viben och kunna ta något att mumsa på när andan faller på.

Och när helgen sedan är slut har Passage precis bara börjat. Gatuteatern fortsätter ut i bostadsområden i staden och hela vägen över sundet till Helsingør i Danmark. Det är bara att hänga på.

Håll koll på passagefestival.nu där du kan spana in hela programmet och läsa om akterna på båda sidor sundet.

Ladda inför helgen och veckan 27 juli till 3 augusti med trailern för Passage2019:

Lämna en kommentar