Pengar att spara 6-12 juni

HW
Henrik Wilhelmsson

Ekvationen är enkel: ju mer du blir intellektuellt och själsligt stimulerad desto mer pengar sparar du med Kulturkortet. Bara denna vecka kan du lätt spara 325 kronor eller mer. Gör så här:

Måndag-söndag

Se när det blommar i trädgårdarna. Sofiero går ut starkt i drottning Silvias och Carl XVI:s sällskap på nationaldagen. Samtidigt går startskottet för Sofieros jubileum 150 år. Jubileumsträdgården öppnar och rhododendronblomningen bedövar sinnena med sin fägnad. Det är fri entré för alla på nationaldagen. Men så fort kungen och drottningen har åkt och vardagen är som vanligt igen sparar du 100 kronor på varje besök på Sofiero.Gå drop-in guidningar på Fredriksdal varje dag. Visningarna ingår i inträdet och med Kulturkortet. Se mer om vandringarna längre ner. Kulturkortet ger också rabatt i Fredriksdals trädgårdscafé.Få en historisk injektion och gå en visning i Kärnan,varje dag klockan 14:00 på svenska och halvtimme senare, 14:30, på engelska. Ordinarie pris: 50 kronor. Gratis inträde och visning ingår i Kulturkortet.Årets utställning på Råå museum. Gå in för blott 35 kronor med Kulturkortet. Annars kostar det 50.Skit i sol och rosé, gå och film se. Kolla in veckans repetoar på Röda kvarn. Spara en tjuga per besök med Kulturkortet.

Måndag till fredag 1 juni-10 juni samt söndag 12 juni:

Gå tematiska visningar på Fredriksdal, Från landeri till Skåne i miniatyr. Det var en gång en dykeridirektör. Han levde på 1700-talet och ägde rättigheterna till alla skeppsbrutna rikedomar som hamnat på havets botten längs södra Sveriges kuster. Så kan början om historien om Fredriksdal låta. Men vad hände sedan? Och hur slutade Fredriksdal som en botanisk lunga för Helsingborgsflanörer? Hör om vindlande händelser, från en kvinnlig konstnär med stark vilja, till en beredskap vid barackerna om kriget skulle rasa in i Sverige, till om grön mångfald som lever kvar i äppellundar, köksträdgård och Helsingborgs enda botaniska trädgård. Allt har format Fredriksdal till vad det är idag. Visa upp ditt Kulturkort i entrén och gå Fredriksdalsvandringen Från landeri till Skåne i miniatyr.  

Lördag 11 juni:

Dunkers kulturhus klockan 13:00visning i På gränsen. Smyg in i mörkret och insup spännande berättelser om Helsingborg. Det kan du göra när som helst under Dunkers öppna timmar – men vill du höra en guide berätta ska du passa på på lördag klockan 13:00. Ordinarie inträdespris på Dunkers kulturhus: 70 kronor. Med Kulturkortet: 0 kronor.Fredriksdal klockan 13.00. Nämen, det hade jag ingen aaning om. Gå temavandringen Naturen som skafferi – Kan man äta sån’t? En överlevnadsvisning för den som gått vilse i skogen, den som vill bli klok på hur man kan variera kosten och den som vill överraska med en middag med en touch av äng. Fredriksdals guide visar och tipsar om ätliga ogräs och blommor. Fredriksdal klockan 15.15. Vad är det för hus vi ser i stadskvarteren? Få reda på mer om byggnaderna och interiörerna på temavandringen Fredriksdals stadskvarter

Söndag 12 juni:

Som nämnt ovan, idag kan du går temavandringen Från landeri till Skåne i miniatyr.