Pensionärsrabatt på Kulturkortet

PS
Paul Svensson

Riktig kärlek rostar aldrig. Precis som en riktigt bra kulturupplevelse. Den bara växer och växer med åren. Precis som våra fantastiska pensionärer. Ni vet vad ni vill ha. Ni vill ha historia. Ni vill ha konst. Ni vill ha musik. Ni vill ha teater. Ja, ni vill ha kulturupplevelser helt enkelt. Med Kulturkortet får ni tillgång till hela Helsingborgs kulturliv i ett helt år för endast 325 kronor.

Ja, för endast 325 kronor har du som pensionär tillgång till hela Helsingborgs kulturliv. Vad betyder det rent konkret? Häng med så berättar vi mer om vad det faktiskt betyder. Bra är det i alla fall, det lovar vi. Med Helsingborgs kulturliv menar vi att du får fri entré till Dunkers kulturhus, Fredriksdal museer och trädgårdar, Helsingborgs idrottsmuseum, Kärnan och Sofiero. Och som grädde på kulturmoset får du dessutom erbjudanden och fina rabatter på konserter och föreställningar på bland annat Helsingborgs konserthus och Helsingborgs stadsteater.

Vi brukar säga att vi täcker samtliga kulturområden, vilket gör att det alltid finns något för alla pensionärer. För dig som gillar Helsingborgs historia betyder det till exempel att du alltid kan släcka din törst efter svunna tider med ett par besök på Fredriksdal museer och trädgårdar och i Kärnan. Med Kulturkortet promenerar du in och upp hur du vill och när du vill (under ordinarie öppettider). Smidigt, smart och billigt. Redan efter ett par besök har du sparat in pengarna du investerade i Kulturkortet.

Har du ett intresse för konst gäller samma regler på Dunkers kulturhus. Här finns det alltid intressanta utställningar året om som stimulerar sinnet och utmanar dina djupaste värderingar. Och ja, med Kulturkortet kan du spana in samtliga utställningar flera dagar i veckan utan att betala i entrén. Du får också bra rabatter på konserter och arrangemang som anordnas i huset. Det kan vara allt från teaterföreställningar, samtal och föreläsningar till storslagna spelningar med några av Sveriges och världens mest populära artister inom sitt område. Spara pengar med Kulturkortet på varje arrangemang och förgyll både dag och kväll med en kulturell upplevelse.

Om du nu inte är förtjust i varken historia eller konst och gillar Helsingborgs idrottshistoria har du också all anledning att lägga vantarna på Kulturkortet. Med kortet har du nämligen fri entré till Helsingborgs idrottsmuseum på Olympia. Här finns det mesta som rör stadens sporthistoria. Spana in alla åtråvärda troféer, Henrik Larssons guldsko, signerade affischer, sportutrustning från förr eller passa på att bläddra i några av böckerna på temat Helsingborgs sporthistoria. Helsingborg är en stad med många kända idrottsprofiler. Här upplever du minnen från förr precis som om det var i går. Och du lär säkert hitta någon att prata sport med på plats.

Mysiga promenader i gröna miljöer med kunglig fägring. Balsam för hjärtat, det håller vi med om. Och på Sofiero kan du täcka alla dina rojalistiska fantasier. Här går du också in med fri entré med Kulturkortet. Spendera en timme i parken, två timmar, eller hur många timmar du vill. Du kan komma tillbaka varje dag om så önskas. Här får du alltid en härlig dos natur och kommer även bort från stadskärnan. Ett besök på Sofiero kan involvera allt från att promenera omkring bland rhododendronbuskarna till att fotografera det kungliga slottet och bustid med barnbarnen i labyrinten eller i höghöjdsbanan.

Rabatter. Och inte rabatterna med blommor och växter på Fredriksdal. Med Kulturkortet har du alltid rabatter på olika arrangemang som händer hos våra samarbetspartners. Det kan vara allt från rabatt på biobiljetterna på Röda kvarn till konserter med Helsingborgs symfoniorkester och föreställningar på stadsteatern. Under sommarmånaderna sparar du även pengar på föreställningarna på Fredriksdalsteatern. Det finns många, många fler rabatter för dig med Kulturkortet. För alla rabatter rekommenderar vi att du spanar in vår sida – Här gäller kortet (klicka på länken för att komma dit).

Endast 325 kronor. Ja, det tåls att skriva flera gånger. Det är en billig peng för 365 dagar med fria entréer, mängder av rabatter och oslagbara erbjudanden. Inte ens en krona per dag – knappt 89 öre. Du kan köpa Kulturkortet online via hbgkulturbutik.se,till fots på Dunkers kulturhus oh under säsong på Fredriksdal museer och trädgårdar, Sofiero och i Kärnan.

Vad: Helsingborgs bästa kort för pensionärer
När: alltid
Var: Helsingborg
Pris: 325 kronor för 365 dagar kulturupplevelser