Per Sinding-Larsen samtalar med Ola Håkansson

PS
Paul Svensson

Om allt och inget och det där du inte visste om men behöver veta. Samtal på Dunkers har underhållit och inspirerat besökare i 12 år och i höst är man tillbaka med nya intressanta samtal och gäster. Lördag 25 september inleder musikjournalisten och programledaren Per Sinding-Larsen med musiklegendaren Ola Håkansson. Efter samtalet bjuds publiken in i utställningen Ikoner – fotografier av Larsåke Thuresson, där Larsåke själv är på plats och visar utställningen och berättar om 1960- och 1970-talets stora musikikoner.

Det är två musikgiganter som träffas på Dunkers kulturhus i Samtal på Dunkers lördag 25 september. I ena stolen har vi journalisten, programledaren och filmaren Per Sinding-Larsen och i andra hittar vi musiklegendaren Ola Håkansson. Det är ingen hemlighet att samtalet kommer att präglas av musik.

För de musikintresserade behöver Ola Håkansson knappast något introducering. Han är popidol, låtskrivare, hitmakare, producent och skivbolagsdirektör. På 1960-talet var han en stor stjärna med popgruppen Ola and the Janglers, som hade ett par rejäla hitlåtar med No, No, No, Love Was on Your Mind, Poetry in Motion och en cover på Chris Montez Let´s Dance. På 1980-talet var han frontfigur i bandet Secret Service och i dag hjälper han unga musiktalanger att nå ut i världen.

Per Sinding-Larsen är förmodligen Sveriges mest hyllade och mäktigaste musikjournalist. Han är bland annat känd från musikprogrammet Studio Pop på SVT och som musikkritiker i Kulturnyheterna. Nyligen tilldelades han dessutom en grammis för årets specialpris vid Grammisgalan. Utöver sin roll som musikjournalist har Per Sinding-Larsen också producerat Kent-dokumentärerna Så nära får ingen gå – ett år med Kent (2000) samt Vi är inte längre där – sista åren med Kent (2016).

Efter samtalet får samtliga besökare följa med in i utställningen Ikoner – fotografier av Larsåke Thuresson. I utställningen väntar Larsåke själv som tar med besökarna på en guidad visning och berättar mer om de stora musikikonerna från 1960- och 1970-talet. Under det här tillfället har du även möjlighet att köpa ett signerat exemplar av Larsåkes omfångsrika bok, Ikoner.
Har du inte möjlighet att deltaga befinner sig Larsåke Thuresson på plats i utställningen även söndag 26 september klockan 12.00–13.00.

Samtal på Dunkers är ett samarbete med Föreningen Norden och Killbergs bokhandel. Ordinarie biljettpris är 230 kronor, 170 kronor med Kulturkortet och för studerande. Är du medlem i Föreningen Norden kostar en biljett 150 kronor.
Biljetter till samtalet mellan Per Sinding-Larsen och Ola Håkansson går endast att köpa i biljettkassan på Dunkers kulturhus.

Vad: Musiksamtal i mängder
När: 25 september klockan 14.00
Var: Dunkers kulturhus, konsertsalen
Pris: Ordinarie pris 230 kronor, 170 kronor med Kulturkortet och för studerande. 150 kronor för medlemmar i Föreningen Norden.

Foto: Larsåke Thuresson

Lämna en kommentar