Peta på Pettson & Co.

HW
Henrik Wilhelmsson

Trots titeln hamnar Pettson och katten Findus mitt i en fest där alla Sven Nordqvists fantasifulla karaktärer deltar. Du är också bjuden! Kliv in i en fantasifull utställning där allt får lov att röras vid. Kalasa med Nasse, lillebror, Mamma Mu och alla andra.

Vem är egentligen lillebror som letar efter sin storasyster? Är han lik Sven Nordqvist själv? Pettson & Co. är en interaktiv utställning fylld med aktiviteter för hela familjen. Tillsammans med Dunkers nya curator Michelle Marie Roy har Sven Nordqvist skapat en utställningsvärld där alla, oavsett ålder, kan ha barnsligt roligt.

Sven Nordqvists repertoar och utställningen sträcker sig långt förbi barnklassikern Pettson och Findus. Här kan du ge dig ut på lillebrors jakt efter storasyster, filosofera med Nasse, stava med Agaton Öman, skoja med Mamma Mu och Kråkan och upptäcka världen med Minus och analysera hur karaktärerna har kommit till.

Kom och lek! 

Här kan du pyssla med olika material eller skapa en alldeles egen karaktär med tips från Sven. Du kan utforska bildvärlden med en audioguide för barn och vuxna, gå på skattjakt eller slå dig ner i soffan och läsa böckerna om Pettson och Findus.

Tillgängligt och redo för lek

Tillsammans med Landskapsgruppen har Pettson & Co. designats så att alla barn kan upptäcka, uppleva och kreera efter sina egna behov. Utställningen eftersträvar att rullstolsanvändare ska ha minst lika obehindrat kul under besöket som barn utan hjul.

Om Sven Nordqvist

Sven Nordqvist har fått Augustpriset för Var är min syster, skrivit böcker om Nasse, Agaton Öman och Alfabetet, Minus och stora världen och Lisa väntar på bussen. Han har också skapat uppskattad barnkultur på uppdrag av andra författare och bland annat illustrerat Jujja Wieslanders Mamma Mu.

Visste du att…

Sven Nordqvist började som illustratör på en reklambyrå i Halmstad?Du kan se Pettson och Findus på Kulturen i Lund från och med april 2016 ända till september 2017

Pettson & Co. 24 april 2016–22 januari 2017 på Dunkers kulturhus i Helsingborg.

Fritt inträde med Kulturkortet. Fritt inträde för barn till och med 18 år. Ordinarie pris för vuxna: 70 kr.

Kom på vernissage lördag 23 april kl. 13.00. Då kan du se Pettson & Co. med Sven Nordqvist och utställningsproducent Michelle Marie Roy inviger utställningen. Fritt inträde för alla, med eller utan Kulturkort.

Ta med alla barn du känner till Pettson & Co.

och ladda om i Dunkers bistro. Där hittar du dagens måltid måndag-fredag kl. 11-14 och lunchmeny lördag-söndag. Det finns alltid en meny för barn och en mikro för att värma medhavd barnmat. Kolla Bistrons utbud och öppettider på Dunker Bar och Matsalars hemsida.

På bilderna: 1. Nasse 2. Pettson och Findus 3. Sven Nordqvist, fotograf: Alexander Lagergren.