Peter och vargen med livemusik av Helsingborgs Symfoniorkester

MR
Mikael Rudesjö
Peter och vargen

Den Oscarsbelönade animerade barnfilmen Peter och vargen visas på Helsingborgs Konserthus med livemusik av Helsingborgs Symfoniorkester lördagen 23 mars. För hela familjen.

Den dramatiska och humoristiska historien Peter och vargen är ursprungligen en folksaga som inspirerade den ryske kompositören Sergej Prokofjev till ett av världens mest kända orkesterstycken. Berättelsen har följt generationer av barn och har även blivit en animerad film som gjort succé världen över.

I berättelsen gestaltas karaktärerna musikaliskt av olika instrument och filmens värld förenas med den klassiska musiken på ett levande sätt. Helsingborgs Symfoniorkester framför musiken live under ledning av chefsdirigent Stefan Solyom.

Sagan handlar om unge Peter som bor i en stuga mitt i stora skogen tillsammans med sin farfar. Utstött av traktens barn är hans vänner en fågel, en katt och en lite vimsig anka. Trots att farfar har varnat Peter för vargen tar han med sina djurvänner på en promenad långt ifrån farfars stuga. Men Peter är en orädd pojke och när vargen kommer smygandes har Peter en listig plan och historien får ett oväntat slut.

  • Innan musiksagan börjar kan besökarna bekanta sig med musikerna och deras instrument genom en guidad visning som börjar klockan 14.00. Visningen måste förbokas i Konserthusets biljettkassa 042-10 42 80, kostnad 20 kronor/person. (Gratis för abonnenter till HSO:s familjeabonnemang.)
  • Från klockan 13.30 blir det instrumentpyssel i Markelius Café & Bar. Rekommenderad ålder från 6 år.

Vad: Visning av den animerade filmen Peter och vargen ackompanjerad av Helsingborgs Symfoniorkester som spelar Sergej Prokofjevs verk med samma namn.

När: 23 mars klockan 15:00

Medverkande: Helsingborgs Symfoniorkester med Stefan Solyom som dirigent och berättare.

Biljetter: från 85 kronor (barn- och ungdomspris) till 120 kronor, rabatt med Kulturkortet. Köp biljett.

Lämna en kommentar