Peter och vargen på Konserthuset

HW
Henrik Wilhelmsson

Den ryske vargen kommer! Den ryske vargen kommer! Vart? Till Konserthuset i Helsingborg, lördagen den 21 oktober klockan 15.00. Men lås inte in barnen, ta istället med dem för att lyssna på den klassiska musiksagan när Helsingborgs Symfoniorkester framför Peter och Vargen. Med ett kulturkort får du dessutom 15 % rabatt på ordinarie biljettpris.

Peter bor tillsammans med sin farfar i en stuga nära en stor skog. I skogen bor vargen, en lömsk rackare med lång, luden svans och vassa tänder. Peter är inte rädd för vargen, trots att hans farfar ständigt varnar honom att gå för långt in i skogen. Vad farfar dock inte vet är att Peter har en listig plan om hur han ska fånga vargen nästa gång den kom smygandes.

Var som Peter! Låt inte vargen skrämma dig. Ta med barnen till Konserthuset och upplev den klassiska berättelsen om Peter och Vargen via musik och film. Under konserten visas den animerade filmen Peter och Vargen medan Symfoniorkestern gestaltar karaktärerna med olika instrument. Dirigent och berättare är Stefan Solyom, efter originalmanus av Sergej Prokofjev.

Innan föreställningen har ni dessutom möjligheten att boka plats på en guidad visning. Här får både barn och vuxna träffa musikerna och lära sig mer om instrumenten som används i musiksagan. En kostnad på 20 kronor per person tillkommer för den guidade visningen. Visningen måste förbokas. För de som abonnerar på ”Familjeabonnemanget” är visningen gratis, men det är ändå nödvändigt att boka plats.  

Biljetter köper du på helsingborg.ebiljett.nu – för att förhandsboka plats på den guidade turen mejlar ni konserthuset@helsingborg.se eller ringer biljettkassan på telefon: 042-10 42 80.

Vad: Peter och Vargen med Helsingborgs Symfoniorkester När: 21 oktober, klockan 15.00 Var: Konserthuset i Helsingborg Pris: 102 kronor per person med Kulturkortet (ordinarie pris 120 kr/person). Barn och ungdom upp till 18 år 85 kr/person, ungdom och studerande 110 kr/person.