Peter Pan flyger in på stadsteatern

PS
Paul Svensson

Historien om Peter Pan är en hyllning till den underbara barndomen och all osynlig magi som finns där. I vinter bjuder Helsingborgs stadsteater och Moomsteatern in både små och stora barn att ta del av den klassiska berättelsen om pojken som vägrade att bli vuxen. Föreställningen Peter Pan spelas från 19 november till och med 21 januari 2023. Med Kulturkortet får du fin rabatt på vinterns stora familjeföreställning.

Det är mer än 100 år sedan busige Peter Pan och hans älva Tingeling bröt sig in i familjen Darlings hem i London och lockade med sig de tre barnen Michael, John och Wendy på äventyr i Landet ingenstans. Budskapet i J.M. Barries älskade saga är fortfarande lika aktuellt i dag som det var 1911. Historien är först och främst en hyllning till den magiska barndomen, men också det viktiga i att bli vuxen är en del av livet.
Föreställningen Peter Pan är ett sagolikt äventyr för barn, unga och vuxna. På den stora scenen kommer besökarna att få ta del av en visuellt häftig teatershow under två timmar där de borttappade barnen kämpar mot kapten Krok och hans lömska pirater.

Skådespelare med funktionsvariationer
Peter Pan görs i samarbete med Moomsteatern. Moomsteatern är baserad i Malmö och de gör scenkonst med normbrytande skådespelare, vilket betyder att de arbetar med skådespelare med funktionsvariationer på samma villkor som andra professionella skådespelare.
I huvudrollen som Peter Pan ser vi Birgitta Rydberg och från Moomsteatern medverkar Dennis Mortensson, Frida Andersson, Niclas Lendemar, Therese Kvist och Tryggve Algeus. Bland övriga skådespelare hittar vi Alaá Rashid, Elin Norin, Maria Påhls, Robert Rydberg och Tobias Borvin. För regin står Kajsa Giertz, som i och med Peter Pan gör sin avskedsuppsättning i rollen som teaterchef.

Köp biljetter online
Biljetter till föreställningen köper du via Helsingborgs stadsteaters webbplats. Ordinarie pris för vuxen är 295 kronor och för barn till och med 18 år kostar en biljett 85 kronor. Med Kulturkortet betalar du endast 225 kronor för ordinarie vuxenbiljett. Peter Pan spelas i salongen Storan från 19 november till och med 21 januari 2023.

Vad: ett sagolikt äventyr för barn, unga och vuxna
När: 19 november 2022–21 januari 2023
Var: Helsingborgs stadsteater
Entré: ordinarie entré för vuxen är 295 kronor, 225 kronor med Kulturkortet

Foto: Mattias Berglund