Premiär för Gåsebäck Film Festival

PS
Paul Svensson
Filmfestival

Filmer från hela världen samsas på filmdukarna i Helsingborg när Gåsebäck Film Festival drar igång helgen 30 augusti–1 september. Målet med festivalen är att visa några av de bästa internationella filmerna på marknaden och samtidigt hylla nya regissörer och historieberättande. Med Kulturkortet får du tio procent rabatt på ordinarie biljettpriser.

Världen är inte så stor som man skulle kunna tro. För i slutet av augusti bjuder filmproducenten och regissören Hussain Curribhoy in till en filmfestival i Helsingborg som visar filmer från hela världen. Det är på Verkstadsgatan 11 på Gåsebäck som festivalen tar plats med underhållning från bland annat Sydkorea, Indien, USA, Palestina och England. Filmerna varvas med kortfilmer och samtal över de tre festivaldagarna.

Man kommer också att hålla i mästarklasser och prata med filmskapare som delar med sig av sina färdigheter för att stärka det lokala filmskapandet här i Helsingborg.

Fredag 30 augusti
18.00: The teacher
21.00: Tedious Days and Nights

Lördag 31 augusti
12.00: Short film program 1
15.00: Industry talk with Basel Mawlawi
16.30: Green Night
18.45: The feeling that the time for doing somehtinh has passed
21.00: Agra

Söndag 1 september
12.00: Short film program 2
15.00: Tomorrow´s Freedom
18.00: Bye Bye Tiberias

Ordinarie biljettpris per film är 129 kronor och 50 kronor per samtalsbiljett. Du kan också köpa en biljett som ger dig tillgång till samtliga filmer under festivalen, ordinarie pris för den är 549 kronor. Med Kulturkortet får du tio procent rabatt på priserna. Biljetter köper du online via gasebacksfilmfestival.com. Uppge kod KulturkortetGFF vid köpet för att erhålla rabatten.

Gåsebäck Film Festival görs i samarbete med Helsingborgs stad, Film i Skåne och Master Mechanic Films AB.

Vad: Gåsebäck Film Festival
När: 30 augusti–1 september
Var: Verkstadsgatan 11, Gåsebäck
Rabatt: tio procent på ordinarie biljettpris

Bild: från filmen The Teacher (som visas under festivalen)

Prenumerera på vårt nyhetsbrev