Premiär för Jerusalem på Stadsteatern

Selma Lagerlöf skrev sig in på den internationella scenen med romanen Jerusalem. En berättelse baserad på verkliga händelser om en sekts grepp runt en skara människor i Dalarna på 1800-talet. Nu blir Jerusalem teater och inleder Stadsteaterns höstprogram på Storan. Premiär lördag 7 september och du har givetvis Kulturkortsrabatt.

Att få ett erbjudande eller enkel lösning på dina problem tackar du väl inte nej till, eller?  Vad är det som kan få en människa att agera helt emot bättre vetande för att få någons godkännande? Mörda för att Charles Manson säger det. Gifta sig med en främling för att Moon-rörelsen säger det.

Sekter finns nu och de fanns då, när Selma Lagerlöf skrev Jerusalem. Den handlar om en by i Dalarna vars ledare hastigt går bort och lämnar byn lamslagen och öppen för väckelserörelsens kraft. Men den handlar även om kärlek. Mitt i allt står paret Ingmar och Gertrud som ställs inför svåra prövningar.

Jerusalem kommer garanterat sätta igång tankarna och ta dig med på en känsloladdad resa tillbaka i tiden. En tid som ändå klingar nära vår egen, där känslor av ensamhet och vanmakt ibland kan få människor att söka tröst och kärlek på fel ställe.

Vad: Jerusalem

Var: Storan, på Helsingborgs stadsteater

När: Premiär 7 september och spelas fram till och med 12 oktober

Biljetter: 210 kronor med Kulturkortsrabatt, 280 kronor ordinarie pris

Klicka här för att köpa biljett på Stadsteaterns hemsida. 

Lämna en kommentar