Prova på Helsingborgs kulturskola

PS
Paul Svensson
Prova

På Helsingborgs kulturskola tar barn och unga del av ett stort utbud av olika kulturaktiviteter som till exempel musik, sång, teater och cirkus. Lördag 9 mars öppnar man dörrarna till lektionssalarna och bjuder in till en prova-på-dag för allmänheten på Dunkers kulturhus. Arrangemanget är gratis och riktar sig till barn i åldrarna 5–19 år och deras föräldrar. Dagen till ära är det också fri entré till  utställningarna i kulturhuset.

Själva prova-på-dagen börjar klockan 11.00 och håller på tills klockan 14.00. Var med redan från början och låta dina barn eller barnbarn få prova på de olika inriktningar som finns tillgängliga i kulturskolan. Här kan de dansa, spela instrument, sjunga, prova på konst, teater, cirkus och media. Det blir en dag blandat med nya upptäckter och upplevelser.
Timmen innan själva prova-på-dagen tjuvstartar man med föreställningen Bokstavskalaset i Konsertsalen. Under 45 minuter bjuder bokstavssamlarna, kulturskolans pedagoger och deras instrument på ett mysterium som handlar om försvunna noter. Föreställningen har fri entré men antalet platser är begränsat.

Fri entré till aktuella utställningar 
Medan barnen provar på kan du som vuxen strosa omkring i kulturhuset och njuta av aktuella utställningar. Just den här dagen är det fri entré till Bakom kameran – Alfred B. Nilson och De andra – Julia Lindemalm. I den första utställningen får du följa med på en resa tillbaka i tiden till åren 1899–1918 och stifta bekantskap med en av Helsingborgs pionjärer inom fotografi. I De andra blir det ett helt annat perspektiv. Julia Lindemalm är fotografen som specialiserat sig på att dokumentera människans relation till djur och hur vi behandlar dessa. Alfreds fotografier hittar du på entréplan och Julias djurbilder på våning tre.

Ingen föranmälan krävs till själva prova-på-dagen. Kom som ni är och ta del av en fin dag tillsammans med Helsingborgs kulturskola och Dunkers kulturhus.

Vad: Prova-på-dag
När: 9 mars 11.00–14.00
Var: Dunkers kulturhus
Entré: fri entré