Rabatt på Arab Film Festival i Helsingborg

GS
Göran Svensson

Dags för film-mys av internationell touch. Mellan den 5 och 7 oktober äger Arab Film Festival rum på Röda Kvarn i Helsingborg. Kulturkorts-innehavare har möjlighet att köpa festivalkort för 100 kr istället för 150 kronor som är ordinarie pris. Biljetten ger inträde till alla filmvisningar samt mingel på invigningsdagen.

Malmö Arab Film Festival (MAFF) är den ledande och största filmfestivalen med fokus på arabisk film i Europa. Organisationen har varit verksam sedan 2011 och har sedan dess skapat en interkulturell plattform i Sverige för människor att mötas på med filmen som medel för målet. MAFF ingår även i ett internationellt kultursamarbete genom film. MAFF verkar för att främja visningsmöjligheterna av arabisk film och använda den som redskap för att skapa en dialog om människors sociala villkor. MAFF utgör en interkulturell mötesplats för samtal och en brobyggande katalysator mellan människor.

– Filmen har ett universellt språk och erbjuder en oslagbar sprängkraft som berättare och som fundament för mångfald och medmänsklighet. Filmen kan korsa alla gränser och tillhör alla, säger Shaima Issa från Palestinska kulturhuset, som arrangerar festivalen tillsammans på Röda Kvarn och med stöd från bland annat kulturförvaltningen i Helsingborgs stad.

2019 års Arab Film Festival Helsingborg är den sjätte festivalen i ordningen. Det hela startade i Helsingborg 2014.

– Helsingborg är en utmärkt stad för detta arrangemang, de tidigare festivalerna har varit mycket välbesökta. Vår målsättning är att fortsätta bygga en fast grund för den arabiska filmen i Helsingborg genom att 2019 återigen genomföra projektet Arab Film Festival Helsingborg, säger

Program:
Lördag 5 okt

19.00  Invigning med mingel, mat & musik
20.00  Exterior/Night

Söndag 6 okt
13.30  Underdown
15.30  Kortfilmspaket
17:30  War Travelers
19.30  Avslutningsmingel med musik
20.00  Screwdriver

Måndag 7 okt (OBS! Dessa ingår inte i festivalpasset)
10.00  Skolbio: Den gröna cykeln
13.00  Skolbio: The Knight and the Princess

Vad: Arab Film Festival Helsingborg 2019
● 4 långfilmer*
● 1 dokumentärfilmspaket
● 1 kortfilmspaket
● 2 skolbiovisningar
● mingel med arabisk mat och musik vid invignings och avslutningsfilmen.
Var: Biograf Röda Kvarn
När: 5-7 oktober 2019
Biljett: En festivalbiljett kostar 150 kronor i ordinarie pris för alla dagarna. Med ditt kulturkort köper du biljett för endast 100 kronor. Du köper ditt pass på plats på Röda Kvarn och visar upp ditt kulturkort.
Läs mer: Arabisk Film Festival, Röda Kvarn 2019

FAKTA / Arabisk Film Festival
Vi stödjer festivalen: Film i Skåne, Svenska filminstitutet, Region Skåne, kulturförvaltningen i Helsingborgs stad
Festivalen sker i samarbete med: Röda Kvarn, Acis, Palestinska kulturhuset och Fyra färger

Lämna en kommentar