Rabatt på fika och mat

PS
Paul Svensson
Fikamat

Med Kulturkortet får du inte bara fri entré till några av Helsingborgs mest kulturella platser. Stadens bästa kort kommer också laddat med fina rabatter på flera caféer och restauranger. Passa på att maxa semesterhänget i sommar med billigare fika och mat i city.

Helsingborg är känt för sitt goda kaffe och på Café 1886 finns det rabatterat gott kaffe i mängder. För dig med Kulturkortet väntar 15 procent rabatt på alla kaffeprovningar samt afternoon tea och afternoon coffee. Café 1886 har serverat uppiggade kaffe i mer än 100 år. Njut av allt från en kopp Skånerost till Mollbergs blandning och flera andra kaffesorter från Zoégas.

Om du känner att du behöver något mer stadigt i magen erbjuder Dunker bar & matsalar dig med Kulturkortet tio procent rabatt på lunchnotan i bistron från måndag till fredag. Här serveras det god mat med saltstänkt utsikt över hamnen. Passar perfekt både innan och efter en härlig utställningssafari på Dunkers kulturhus.

Att en blir hungrig efter en tur i naturen är känt sedan länge. Med Kulturkortet råder du bot på det oavsett om du befinner dig på lummiga Fredriksdal museer och trädgårdar eller på Sofiero slott.
På Gisela Trapps krog & kafé på Fredriksdal har du tio procents rabatt på dagens lunch och helglunch. Serveras dagligen 11.30–15.30. Veckans meny finns på giselatrapps.se.
Besöker du det kungliga gröna på Sofiero slott och magen börjar kurra har du tio procent rabatt i Orangeriet och i Trädgårdscaféet (ej på alkoholhaltiga drycker). Gäller från april till och med september.

Om du känner för att kombinera mat med något sött ska du styra stegen till Möllebackens restaurang & café i centrala Helsingborg. Här får du tio procent på den totala notan (ej på alkoholhaltiga drycker). På menyn finns både söta och matiga matvåfflor, kakor och pajer. Caféet gör sin egen sylt och utsikten är något alldeles speciellt. Öppet dagligen i sommar mellan klockan 10.00–16.00.

Om du är ute efter ett brasseri med franska influenser har du tur. Vår samarbetspartner Teaterkrog Culise erbjuder dig med Kulturkortet 15 procent rabatt på all mat och dryck, exklusive alkohol. Menyn följer säsongerna med råvaror från lokala bönder och producenter. I sommar har de öppet alla dagar från klockan 12.00. På culise.se kan du börja fresta dina smaklökar redan nu.