Rabatt på Helsingborgsrevyns jubileumsföreställning Guldtian

GS
Göran Svensson

Vårt årliga samarbete med Helsingborgsrevyn fortsätter.  Eftersom de i år firar 10-årsjubileum heter årets revy passande nog Guldtian. Med ditt kulturkort får du 60 kronor i rabatt på torsdags- och söndagsföreställningarna – och ett kulturkort medger rabatt för varje biljett i ett hushåll. Guldtian spelas mellan 14 februari och 7 mars på Dunkers kulturhus. Biljetterna är släppta.

– Vem kunde tro att Helsingborgsrevyn skulle kunna fira 10-års jubileum när ett gäng entusiaster träffades våren 2010 och bildade Helsingborgs Revyförening? Vi planerade för en revy 2011 och fick se hur det gick. Det har ju gått bra och nu är vi ett uppskattat inslag i Helsingborgs kulturutbud, säger Lennart Jensen, som varit med sedan starten.

I år finns tre nya skådespelare och två nya musiker i ensemblen. Anna Dror, Peter Ekström och Madeleine Fridolf är nya skådespelare. På scen står även Lennart Jensen, Lena Björklund, Erika Spur, John Ebbesson och Stellan McInnes. Lennart, Lena och Erika, som alla har varit medan sedan starten 2011. I orkesterdiket är Stefan Savbrant ny på bas. På klaviatur hittar vi Pelle Waldemarson och trumslagare P-O Borg sitter kvar bakom trummorna.

Tioårsjubileum i år alltså, vad kan besökaren förvänta sig?
– Revybesökaren kan förvänta sig en revy i två akter, en humorshow och skrattfest med många roliga och dråpliga sketcher, monologer och sånger i högt tempo. En nyhet i år är att vi har fyra ”Skyll dig själv”-platser på främsta raden. De som köper biljetter till dessa platser ska räkna med att få delta i revyn på något sätt, säger Lennart Jensen kryptiskt.

Guldtian är Helsingborgsrevyns tionde humorshow på lika många år. Enligt ensemblen bjuds besökaren på en härlig skrattfest med sketcher, monologer och sånger i två akter. Som vanligt är minst 60 procent av alla nummer skrivna av Helsingborgsrevyns medlemmar. Övriga nummer är skrivna av externa textförfattare, flera nummer är danska.

Guldtian spelas på Dunkers Kulturhus med premiär den 14 februari kl 19.00, till den 7 mars. Kulturkorts-erbjudandet gäller torsdags- och söndagsföreställningarna.

Vad: Rabatt på Helsingborgsrevyns föreställning Guldtian
Var: Dunkers kulturhus
När: Rabatten gäller på torsdags- och söndagsföreställningarna 14/2-7/3 2020
Hur: Du köper din/dina biljetter online här: Helsingborgsrevyn på Nortic, eller på Dunkers kulturhus via uppvisande av Kulturkortet. Ange rabattkoden Kulturtant vid köp online.
Ett kulturkort gäller för ett helt hushåll

Lämna en kommentar