Rabatt till Söderbergs Bögtåget 26 maj

HW
Henrik Wilhelmsson

Du känner säkert till storyn. Helsingborgs Konserthus fick ett brev där avsändaren ondgjorde sig över att man gett en konsert med musik av homo/bisexuella kompositörer. Det gav en idé om att tonsätta brevet. Nu den 26 maj framförs verket i anslutning till att ”Gay-Tenoren” Richard Söderberg ger konserten Frauenliebe und leben. Där ingår nyskrivna Bögtåget som en del av konserten. Du med ett kulturkort går in för 127 kronor denna kväll. Do not miss!

Så här skriver Helsingborg konserthus om det hela: ”I våras kom ett brev till Konserthuset. Brevet tar upp en enskild konsert under säsongen med Helsingborgs Symfoniorkester där det spelades musik av homo/bisexuella kompositörer. Den anonyme brevskrivaren menade att det är ett tecken på att även Helsingborgs Konserthus har “hoppat på bögtåget”. Som ett svar på kritiken framför Symfoniorkestern den nyskrivna kantaten Bögtåget vid konserten 26 maj.”

Du med ett Kulturkort får dina sedvanliga 15 procent rabatt på biljettköpet vilket gör att din biljett bara kostar 127 svenska kronor. Det är så bra att det inte är klokt. Men det gäller att skynda, biljetterna lär gå åt….

Utöver uruppförandet av Bögtåget sjungs även en helt ny version av Robert Schumanns sångcykel Frauenliebe und – Leben. Verket beskriver en kvinnas kärlek till sin man, från det första vibrerande mötet fram till makens död. Denna gång sjungs sångerna av en man, och sångerna får därigenom en ny belysning som snarare handlar om den eviga kärleken än om relationen kvinna/man. Sångerna, som normalt sett framförs till piano, har fått en ny orkesterdräkt av Fredrik Österling, som även komponerat moderna kommentarer i form av mellanspel.I Konserthusets serie Salong Markelius presenteras musik från nya vinklar, med nya instrument och röster. Det är därför självklart att välkomna tenoren och kärleksaktivisten Rickard Söderberg för denna nyutgåva av denna klassiska sångcykel.

Här kan du höra Richard ”GayTenoren” Söderberg repa Bögtåget.

Läs mer om hela konserten här

Vad: Konsert med Richard Söderberg – Frauenlieben und Leben Var: Helsingborgs konserthus När: 26 maj klockan 18-19 Biljett: 150 kronor. 127 kronor för dig med Kulturkort. Biljett köper du här: http://www.helsingborgskonserthus.se/event/frauenliebe-und-leben/ Ange Kulturtant

Foto: Sören Vilks