Rabatterade biopremiärer i november

PS
Paul Svensson
Bio på Röda Kvarn 2024

Vi befinner oss i mitten av november men fortfarande väntar en hel del nya filmer att premiärvisas på Röda Kvarn i Helsingborg innan kalendern visar december. Med Kulturkortet har du alltid fin rabatt på biobiljetten och kan kosta på dig flera biobesök. Månaden avrundas med flera rabatterade filmer från hela världen.

Vi börjar med tre premiärer fredag 18 november. Skolan vid världens ände (Bhutan/Kina) har rönt stora framgångar över hela världen och var dessutom Oscarsnominerad vid årets gala. Filmen beskrivs som en kulturkrock mellan den nya och gamla världen och är oerhört charmig och tänkvärd. Här möter vi Ugyen Dorii, en ung lärare som drömmer om att bli popsångare men som hamnar i en avlägsen del av Himalaya. På plats finns den mest avlägsna skolan i världen men också drömmar och hopp.
Från Island kommer filmen Skalv. Det här är en omskakande berättelse om Saga, som drabbas av ett kraftigt epilepsianfall som i sin tur gör att hennes minne tar skada. För att inte förlora vårdnaden av sina barn döljer hon tillståndet efter bästa förmåga. Snart börjar otäcka minnesbilder av det förflutna att bubbla upp till ytan och Saga ställs inför en rad tuffa utmaningar som kommer att påverka hennes liv för alltid.
Fares Fares gör en bejublad roll i thrillerfilmen Boy from Heaven (Danmark, Finland, Frankrike och Sverige). Boy from Heaven handlar om fiskarpojken Adam, som erbjuds en möjlighet att studera vid Al-Azharuniversitetet i Kairo, sunnimuslimernas absoluta maktcentrum i världen. Snart blir han indragen i en kamp mellan den religiösa och politiska eliten i dagens Egypten.

Veckan senare, fredag 25 november, har ytterligare två filmer premiär. I Mor och son (Frankrike) står den lilla familjen i centrum. Året är 1989 och Rose tar med sig två av sina söner och flyttar från Elfenbenskusten till Paris. En resa som sätter familjebanden på prov. Filmen är regisserad av Caméra d’Or-vinnare Jeune Femme.
Månadens andra film från Island heter Beautiful Beings. För regi och manus står Guðmundur Arnar Guðmundsson. Handlingen kretsar kring Addi och dennes vänner i ett av Reykjaviks utsatta områden. I Addis värld är våld och livshotande situationer vardagsmat. Men här finns också en djupare sida där lojalitet och vänskap är skillnaden mellan liv och död.

I november visas också skräckkomedin The Menu med Ralph Fiennes i huvudrollen, den danska biosuccén Rose, She Said, Peter von Kant, Lasse Hallströms Hilma, Mrs. Harris goes to Paris och Ruben Österlunds hyllade Triangle of Sadness.
Månadens klassiska filmer är Old Boy (Sydkorea) och Bläcktrumman (Frankrike, Tyskland och Polen).

biorodakvarn.se hittar du i sedvanlig ordning komplett filmutbud, tider och mer information om novembers visningar.

Vad: biofilm från hela världen
När: november
Var: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: med Kulturkortet har du alltid 20 kronor rabatt på ordinarie biljettpris, tio kronor på barnfilmer och fem kronor på knattebio