Räkna med busfrön och röjiga apor

TE
Tommy Esbjörnsson

Säsongens Lördagskul på Helsingborgs stadsbibliotek koncentrerar sig kring oktober månad. Det blir lådor med överraskande innehåll, kalas med Alfons, busfrön och räkna till musik.

8 oktober 14.00–14.30
Hallå låda!
(3–5 år) Med Medi Duo.
Hallå? Hallå? Hallå? Hallå Låda? Vad finns i lådorna? Jo, en leksakshund och en leksaksapa. En dag börjar de leva och ger sig ut på en musikalisk upptäcktsresa bland lådor och frukter. Det hela kan bli skapligt röjigt.

15 oktober 14.00–14.30
Kalas, Alfons Åberg
(3–5 år) Med Sagofen Isadora.
Efter Gunilla Bergströms älskade barnboksklassiker Kalas, Alfons Åberg.
Faster Fiffi ordnar kalas på lördagen. Det är någon som nyps, men annars går det bra. Dock tycker Alfons att det var så kul med kalas att han ordnar ett till på söndagen, med bästa kompisarna Viktor och Milla och tårta under bordet.

22 oktober 14.00–14.30
Väx upp!
(3–6 år) Med Unga Musik i Syd
Tim och Tej har hittat ett frö! Men vad är det som finns innanför det där hårda randiga skalet? Och hur kommer det sig att fröet har hamnat här, och var kommer det egentligen ifrån?

29 oktober 14.00–14.30
1, 2, 3
(2–3 år)
Med Sagofen Isadora som har fått nya saker. De måste räknas. Ett, två, tre. En föreställning med få ord och mycket musik. Det betyder att man räknar genom att stampa takten eller att man gör några schyssta moves.

Fri entré till samtliga föreställningar, men biljett krävs och hämtas i receptionen på stadsbiblioteket tidigast två veckor innan föreställningen.

Vad: Lördagskul
Var: Helsingborgs stadsbibliotek
När: 8–29 oktober 2022