Ramlösa brunnspark – barnvänlig oas med spännande historia

Om du vill uppleva en ny plats att njuta av vacker natur och hitta saker som stimulerar fantasin tillsammans med barnen, är brunnsparken i Ramlösa att varmt rekommendera.

En grön oas bara femton minuter med buss från centrala Helsingborg, där de små har stora, fria ytor att utforska och ni kan njuta av den Engelskt romantik-inspirerade parken och dess spännande historia. Passa på att åka dit nu i helgen när vädret ser ut att bli fint!

Kände du till att parken med sina berömda källor sedan sitt grundande 1707 även bland annat fungerat som rekreationsområde för Karl XII:s soldater, flyktingmottagning under och efter andra världskriget och dessutom som värd för två olympiska “lekar” under 1800-talets början?

Med sköna skor på fötterna utforskar ni området som bjuder på allt från sommarens öppna utställningar, till en två meter hög Höganäsurna, parkens egen runsten, ravin, parklek och ett hav av allehanda växter, på en eftermiddag. Efter promenaden rekommenderar vi att ni sätter er ner och njuter av medhavd picnick på en av gräsmattorna, då parken i dagsläget saknar ett café.

Gammal eller ung, infödd eller nybliven Helsingborgare – se till att du upplever Ramlösa brunnspark innan sommarens slut!