Rara ärtor i säsongens sista Rampljus

Vi har kommit till vägs ände. Och då menar vi inte ärtornas paradis Bjuv där veckans avsnitt tar plats. Det tolfte delen i den webbsända programserien Rampljus blir också den sista. Välkommen till ett fullmatat avsnitt. Scrolla ner för att se alla avsnitt.

Hårt arbete i nattsvarta gruvor. Historien har satt sin tydliga prägel på Bjuv, men i centrum står ändå ärtan, den lilla men näringsrika baljväxt som bokstavligen fått Bjuv att frodas. Trots att Findus numera släppt greppet om sin enorma fabrik är de gamla lokalerna fulla av entreprenörskap och kreativitet. Det och mycket mer får programledarparet Sasha Becker och Nils Dernevik veta när de besöker Foodhills och restaurang Ärtan där kocken Emil Ekstrand är verksam. Tillsammans lagar de ljummen pasta med aioli på ärtor innan vi får höra Bjuvspianisten Arman Ikanovic spela. Vi möter skådespelaren och musikalartisten Birgitta Rydberg, bjuder på Snabbkultur med Robert Olofsson och intervjuar Felix Rodriguez i albumaktuella The Sounds. Och så får vi vara med när Bjuvsborna Ulla och Jan-Erik Hedin samt Fannie Wahlgren prisas för sitt engagemang inom det lokala kulturlivet.

Det händer verkligen grejer i detta och tidigare avsnitt! Se alla delar i Rampljus-serien på stagebackstage.se/rampljus

MEDVERKANDE:
Emil Ekstrand, Bjuv

Arman Ikanovic, Bjuv

Birgitta Rydberg, Döshult

Robert Olofsson, Helsingborgs stadsteater

Felix Rodriguez, The Sounds

Ulla och Jan-Erik Hedin, kulturpristagare, Ekeby

Fannie Wahlgren, ungdomsledarpristagare, Ekeby

Christel Hedlund, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Bjuv
Lisbeth Madsen, vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Bjuv

Rigmor Gustafsson, Live från Fasching i Stockholm

MER OM RAMPLJUS

Rampljus är en webbsänd programserie som produceras av Familjen Helsingborgs kommuner och finansieras bland annat av Familjen Helsingborgs utvecklingsfond. Syftet är dels att stötta lokala kulturarbetare, dels att ge kommuninvånarna ett fullmatat lokalt kulturutbud även i kristid då många mindre och större kulturaktörer fått begränsa sin verksamhet. Här nedan ser du avsnitten av Rampljus och vi uppdaterar löpande med nya. Klicka här för att läsa mer om Rampljus

Rampljus pilot – Final from Helsingborg Arena och Scen on Vimeo.

Lämna en kommentar