Regissörbesök och filmpremiär 19 november på Röda kvarn

PS
Paul Svensson

Regissören Magnus Gertten har gjort 15 filmer och vid ett flertalet tillfällen gästat Röda kvarn i Helsingborg. Torsdag 19 november kommer han på besök igen för att vara med vid premiären på sin senaste dokumentärfilm, Endast djävulen lever utan hopp. Efter filmvisningen blir det samtal där besökarna kan ställa frågor till regissören och självklart har du som har kulturkortet fin rabatt på entrébiljetten.

På Röda kvarn har man vidtagit en hel del säkerhetsåtgärder för att biobesöket ska bli så bra och tryggt som möjligt. Kraftigt reducerat antal platser i salongerna är en av åtgärderna, tillgänglig handsprit och extra städning är två andra.

Torsdag 19 november är datumet då det är premiär för Johan Gerttens senaste dokumentärfilm. Filmen heter Endast djävulen lever utan hopp och är från 2020. I den här dokumentären har Magnus följt Dilva, en kvinna som lever som politisk flykting i Sverige. Hennes bror, Iskander, sitter i ett fängelse i ett avlägset ökenområde i Uzbekistan. Brodern är anklagad och oskyldigt dömd för att vara terrorist. Dilva har inte fått något livstecken från sin bror på nio år och i dag lever hon i en thrillerliknande tillvaro där hennes vardag blivit synonym med svek, spionage och mordförsök.

Magnus Gertten har tagit sig an den tragiska historien, där Dilva utmanar en hel regim och vägrar att ge upp hoppet om att en dag återförenas med sin bror. Hittills har Iskander suttit fängslad i mer än 16 år. Dokumentären följer hela familjens kamp och öde från tiden då brodern fängslades till i dag.

Efter visningen får publiken chansen att prata och ställa frågor till Magnus Gertten om dokumentären och hans tidigare produktioner. Med kulturkortet betalar du endast 100 kronor för en biljett till premiären inklusive samtal med regissören på plats.

Notera att Röda kvarn gärna ser att man köper sina biljetter via webbplatsen för att undvika onödig kö i foajén. Och som alltid, stanna hemma om du känner av någon form av förkylningssymptom. Det är bättre att vara säker än osäker under 2020.

Vad: Magnus Gertten besöker Röda kvarn
När: 19 november 18.00
Var: Röda kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: Med kulturkortet har du alltid 20 kronor rabatt på ordinarie biljettpris och tio kronor på barnfilmer

Lämna en kommentar