Revyn är tillbaka

DN
Dennis Nilsson

Nu är Helsingborgsrevyn tillbaka och det är i elfte timmen. Eller ja, med föreställningen I elfte timmen. Föreställningarna kör igång i februari och biljetterna är nu släppta på nortic.se Med kampanjkoden ”Kulturtant” får du med Kulturkort 60 kronor rabatt på fredagsföreställningarna på Dunkers kulturhus. Köper du dom över disk på kulturhuset så visar du ditt Kulturkort för att erhålla rabatten.

Superroligt med detta samarbete och en annan som är superkul är Lennart Jensen på Helsingborgsrevyn. Vi fick tillfälle att slänga några ord med Lennart.

Vad är drivkraften att hålla igång denna skrattfest år till år?

– haha, bra fråga. Och svaret är väl egentligen skrattet själv. Vi bildades 2010 och vi hade vår första revy Vårluft 2011 och har haft så roligt sedan dess. Drivkraften är helt enkelt att ha roligt tillsammans och att roa vår publik.

Vem sitter i publiken?
– Vi vänder oss till alla som vi gillar fartfylld humor med sketcher, monologer, sång, musik och lite magi. Våra trognaste besökare är femtio plus och jag tror att det har med att göra att man har med sig traditionen att gå på revy från förr. Vi skulle bli glada om alla femtioplussare ville inspirera sina barn och barnbarn att titta på revy så att den stolta svenska revytraditionen kan leva kvar i många år.

Har årets revy nåt speciellt tema?
– En revy har inget tema utan den består av ett trettiotal nummer som ibland kan hänga löst ihop. Temat skulle väl i sådana fall vara humor. Skämt och sido men den som ser Elfte timmen kan se fram emot en härlig skrattfest i två fartfyllda akter där du bjuds på sketcher, monologer, sånger och lite magi.