Ricardo Koanuka – att invandra med egenmakt

HW
Henrik Wilhelmsson

Hur tar man kontroll över sitt eget liv när man inte ens förstår språket eller kulturen i landet man precis flyttat till? Denna fråga brottades Ricardo Koanuka med när han anlände till Sverige från Brasilien för åtta år sedan. I dag hjälper han entreprenörer att våga utmana sig själv och tro på sin inre kraft och idé. Onsdagen den 4 oktober föreläser han på Idè A Drottninghög och delar med sig av sin otroliga drivkraft.

Du kan bli chef över ditt eget liv. Våga gå din egen väg och låt inte samhällets normer förvandla dig till en person som du inte är. Ta vara på dina styrkor och utmana dig själv för att du ska kunna ta det där viktiga steget utanför din egen trygghetszon. Det behöver inte ens vara ett stort steg. Ett litet, litet steg kan räcka för att du ska kunna utvecklas som person och göra det du egentligen vill, och inte det som du förväntas att göra av alla människor runt omkring dig. Våga vara unik.

När Ricardo Koanuka kom till Sverige kunde han inte språket och hans kontaktnät var obefintligt. Hemma i Brasilien var han involverad i en rad olika projekt: han grundade produktionsbolag, regisserade dokumentären Resilience – tankesätt som utmanar våra begränsningar och utvecklade sin coaching-metod med några av de bästa yrkesverksamma inom området. I Sverige har Ricardo skapat sin egen framgång genom att hjälpa entreprenörer att finna sitt mod och få dem att utmana sig själv för att komma framåt.

Passa på att lyssna på Ricardo Koanuka när han besöker Idè A på Drottninghög. Det är fri entré. Kanske är det just den här föreläsningen som ger dig tillräckligt med motivation för att du ska våga ta det där steget som förändrar hela ditt liv?

Vad: föreläsning med Ricardo Koanuka När: 4 oktober, klockan 18.00 Var: Idé A Drottninghög (Drottninghögs bibliotek, Blåkullegatan 5) Entré: Fri entré