Rockröj och dansband med Pedalens Pågar och Arvingarna

HW
Henrik Wilhelmsson

Kal P Dals gamla band Pedalens Pågar och svärmorsdrömmarna i dansbandet Arvingarna är två spexiga nya bokningar hos vår samarbetspartner Charles Dickens. Biljetterna verkar gå som smör i solsken så ska du dra nytta av ditt Kulturkort, som ger 20 procent rabatt, gäller det att skynda på.

Kal P Dal behöver egentligen ingen presentation om du är skånsk rocker. För visst känner du till klassikerna Blåa sko, Jonnie, Starta mej och Om ja´ va´ en slashas. Kult! Pedalens Pågar av idag består av fyra bandmedlemmar som kör de gamla örhängena med öppna spjäll, varav två av dem var med då det begav sig, Janne Knuda och Jan Morge.

Bandets motto är att ”ingen under en spelning ska kunna sitta still”. Tror f-n det, med sånt röj och sådana låtar. Pedalens Pågar lirar 28 april.

Är du mer inne på dansband – fast med kanske lite ungdomligare touch – ligger kanske spelningen med Arvingarna dig närmare till hands. Arvingarna slog igenom med låten Eloise, som de gick och vann Melodifestivalen med och sedan dess har de avancerat till att bli ett av Sveriges mest populära dansband. 1992 fick de en Grammis för sin platta Coola killar.  Förra årets släppte bandet samlingsalbumet Våra allra bäst. Och nu väntar Charles Dickens 19 maj.

Som nämnts så går biljetterna åt så vill du se någon av akterna får du skynda på. Det är för riskabelt att chansa på att köpa biljett i luckan. Med ett Kulturkort har du 20 procent rabatt och du anger Kulturtant i rabattkodrutan på Tickster, Charles Dickens bokningstjänst, där du köper biljett. Sedan visar du bara upp ditt Kulturkort på plats på Charles Dickens så är det klart.

Köp biljettHär köper du biljett till Pedalens Pågar

Här köper du biljett till Arvingarna

Vad: Pedalens Pågar och Arvingarna Var: Charles Dickens När: 28/4 samt 19/5 Hur: 20% rabatt med ditt Kulturkort