Röda kvarn utökar till 50 besökare per salong i juni

PS
Paul Svensson

Sommartider brukar ofta betyda riktiga blockbusters på biograferna. Den här sommaren är inget undantag och i juni visar Röda kvarn i Helsingborg flera nya storfilmer och ett par återvändande klassiker. Från och med 1 juni utökar biografen dessutom antalet tillåtna personer i salongerna från åtta till 50 besökare. Med Kulturkortet och Kultursommarkortet har du alltid rabatt på biobiljetterna. Passa på att ta en paus från världen utanför i sommar och slå er ner i biomörkret och mumsa popcorn till en film eller två.

I juni blir det mycket film för filmentusiasterna på Röda kvarn. Och man visar film både för små och stora filmälskare. Sommarens första månad bjuder på fyra nya barnfilmer. Den klassiska duon Tom & Jerry dyker upp i en spelfilm som utspelar sig i New York. Tidernas mest kända mus och katt är animerade medan resten av filmen är på riktigt.

Något närmare hem är det till filmen Sune: Uppdrag midsommar, som har premiär 12 juni. I sedvanlig ordning har Sune kärleksproblem och gör nu allt för att återvinna sin kärlek, Sophie. Hur det går? Det får ni se i biosalongen.

Lördag 12 juni har också den tecknade filmen Apstjärnan premiär. Filmen handlar om föräldralösa Jonna, som blir adopterad av en snäll gorilla som kör en gammal skruttig bil. Trots deras yttre olikheter finner de varandra och lyckas hitta både vänskap och kärlek. Men det finns dem som inte tycker om deras hemfrid och familjelycka,

På temat djur och barnfilmer har Pelle Kanin 2: På rymmen premiär 19 juni. Här får vi följa den tuffe kaninen Pelle när han rymmer hemifrån och lämnar de andra kaninerna och Bea och Thomas bakom sig. Men är det nya livet i staden precis allt det Pelle önskar?

Månadens tre nyheter för en mer vuxen publik är Kamrater (5 juni), Minari (12 juni) och The United States VS. Bille Holiday (19 juni). Den förstnämnda utspelar sig i Sovjetunionen 1962 och förtäljer historien om det som hände efter den tragiska massakern i Novotjerkassk, där militär och KGB-agenter sköt ihjäl en stor mängd obeväpnade arbetare. Vi får följa partifunktionären Ljudmila i hennes kamp att återfinna sin dotter, som försvann under massakern. Kritiker har hyllat filmen och bland annat skrivit: Dramat är lika delar fascinerande och uppslukande, Julia Vysotskaya gör en anmärkningsvärd rollpresentation samt På samma gång krävande och inkännande.

Från Sydkorea kommer den Oscarbelönade filmen Minari. För regi och manus står Lee Isaac Chung. Minari handlar Jacob och Monica, som lämnar Korea för möjligheternas land, USA. De anländer till Kalifornien, men efter ett par motiga år flyttar de tillsammans med sina barn till Arkansas landsbygd för en omstart. Det visar sig vara allt annat än lätt och när Monicas rappkäftade mamma Soonja kommer för att bo med dem blir det början på något nytt för dem alla.

I The United States VS. Bille Holiday berättas den sanna historien om hur det amerikanska rättsväsendet skoningslöst förföljer en legendarisk artist. Fängslande, nervpirrande och vackert. I huvudrollen ser vi Andra Day som Billie Holiday.

Vad vore sommaren utan ett rejält äventyr? Ja, det är en bra fråga. Som tur är visas ett av de mest äventyrligaste äventyren i juni då det blir nypremiär för Peter Jacksons Sagan om ringen-trilogi. Japp, det stämmer. Det var 20 år sedan den första filmen hade premiär och nu i sommar kan du se dem alla tre igen och njuta av J. R. R. Tolkiens magiska värld på filmduken.

I juni visas också Rättfärdighetens ryttare med Mads Mikkelsen, Tove som handlar om mumintrollens ursprung, de tre Oscarbelönade filmen Nomadland, Promising Woman och En runda till.

Röda kvarn har vidtagit en massa viktiga säkerhetsåtgärder för att ditt biobesök ska bli så tryggt som möjligt i sommar. Från och med 1 juni höjer man besökarantalet per salong till 50 från tidigare åtta. Man fortsätter dock att utföra extra städning i lokalerna och kortterminalen hålls säker och ren. Det finns också handsprit i lokalerna. Röda kvarn ber även sina besökare att förköpa biljetter via webbplatsen för att minska den personliga kontakten med personalen samt för att undvika köbildning på plats. Besök gärna biorodakvarn.se för komplett filmutbud, tider och de senaste nyheterna från Helsingborgs äldsta biograf.

Vad: Månadens filmer
När: Juni
Var: Röda kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: Med Kulturkortet och Kultursommarkortet har du alltid 20 kronor rabatt på ordinarie biljettpris, tio kronor på barnfilmer och fem kronor på knattebio

Lämna en kommentar