Rolling Like A Stone: Foto, film och snack

TE
Tommy Esbjörnsson

Dunkers kulturhus bjuder in till en nostalgikväll där drömmar, identitet och åldrandet står i fokus. Efter dokumentären Rolling Lika A Stone, där mer än halva Rolling Stones är med, blir det samtal med regissörerna Stefan Berg och Magnus Gertten. För dig som har Kulturkortet väntar megarabatt på biljetten och du betalar endast 50 kronor. 

Rolling Like A Stone tar avstamp i en gammal filmrulle från sommaren 1965, som visar en fest i en lägenhet på Fersens väg i Malmö. Där syns lokala popidoler från band som Namelosers och Gonks, men också helt vanliga popkillar och tjejer. De flockas kring några exklusiva gäster: Mick Jagger, Keith Richards och Brian Jones från Rolling Stones, som är det första internationella popbandet som besöker Malmö.
40 år senare träffar filmskaparna några av gästerna på festen. Rolling Like a Stone är en dokumentärfilm om de som fick sin identitet formad under några år i mitten av 1960-talet. Det är också en film om svårigheten att åldras med sina drömmar och att leva i nuet.

I Rolling Like A Stone finns det massor av aldrig tidigare visade filmbilder från 1960-talets Malmö, inklusive en nyligen återfunnen film från Klubb Bongo 1965. Filmen innehåller både musik från 1960-talet med bland annat The Namelosers, men också specialskriven musik av Metro Jets (Magnus Börjeson och David Birde)

Efter den timslånga visningen samtalar publiken med regissörerna Stefan Berg och Magnus Gertten om filmen, livet, kärleken och musiken

Stefan Berg är en Malmöbaserad dokumentärfilmsregissör och producent samt musiker och författare. Bakom sig har han ett tjugotal dokumentärfilmer, som till exempel Svenstorp Blues, Leslie – killen som kommer att glänsa och Ola Svensson Superstar. Tillsammans med kollegan Magnus Gertten har Stefan skapat en rad Malmöfilmer som blivit lätt kultförklarade, så som Blådårar 1 och 2 Rolling Like a Stone och Tusen Bitar.

Magnus Gertten har en bakgrund som TV- och radiojournalist. Sedan 1998 har han regisserat ett stort antal dokumentärer. Hans senaste verk, Only the Devil Lives Without Hope, har valts ut till festivaler och vistas över hela världen. Tidigare filmer av Magnus är Becoming Zlatan, Every Face Has a Name, Tusen Bitar / A Thousand Pieces, Harbour of Hope, Long Distance Love och Rolling Like A Stone.

Läs mer på Dunkers kulturhus webbplats.

Vad: Foto, film och snack kring Rolling Like A Stone
När: Torsdag 14 oktober 19.00
Var: Dunkers kulturhus, Teatersalen
Pris: Entré: 50 kronor för kulturkortsinnehavare. Ordinarie pris 150 kronor.
I entréavgiften ingår inträde till utställningen Ikoner – fotografier av Larsåke Thuresson, ett besök som rekommenderas för att komma i rätt stämning.

Lämna en kommentar