Safaridetektiv för barn på Dunkers kulturhus

PS
Paul Svensson

I sommar händer det spännande saker på Dunkers kulturhus för husets yngsta besökare. Ta med dina barn, barnbarn eller någon annans barn (som du har tillåtelse att ta med) och låt dem lösa mysterierna i Safaridetektiv. Ett roligt och interaktivt äventyr som kombinerar appen Guide Helsingborg med klassiskt detektivarbete. För barn är det alltid fri entré till Dunkers kulturhus, precis som för dig som har Kulturkortet.

Vad händer egentligen på Dunkers kulturhus? Vem eller vad är det som smyger förbi kaninerna som står på vakt utanför huset? Är det en hemlig elefant? Eller kanske en supersnabb skata? Kanske var det något helt annat? Mystiskt är det hur som helst och nu behöver kaninerna barn och unga i åldrarna 6–12 år som hjälper dem att lösa vad som pågår i Helsingborgs mest kulturella boning.

Känner du något, eller några, barn i den åldern? Bra, för då tar du med dem till Dunkers kulturhus och låter dem lösa mysteriet medan du själv njuter av utställningarna som pågår där just nu. Perfekt upplägg, något för både stora som små. Det roliga är att Safaridetektiv pågår i husets utställningar. I The Thin Line, Med känsla för grönt och På gränsen hittar barnen ledtrådarna till det stora mysteriet som slutligen leder dem till svaret och en liten present för att de har klarat av uppdraget.

För att kunna göra Safaridetektiv behövs en mobil och att ni laddar ner appen Guide Helsingborg. På plats på Dunkers kulturhus hämtar ni en detektivbok och penna hos väktarna i utställningen På gränsen. Safaridetektiv är en kostnadsfri aktivitet för barn och unga i åldrarna 6-12 år.

Vad: Safaridetektiv
När: 11 juni till 31 augusti
Var: Dunkers kulturhus
Pris: Fri entré med Kulturkortet och för barn och unga under 18 år, ordinarie entré 100 kronor

Lämna en kommentar