Sagor runt jul

HW
Henrik Wilhelmsson

Julen är en tid för sagor och berättelser. Ta med ditt barn eller barnbarn till biblioteket, välj ut de mest spännande och stämningsfulla julsagorna, låna hem och ta plats i din favoritfåtölj eller den mysigaste delen av soffan. Lucka 12 i Kulturkortets julkalender öppnar vi tillsammans med Malin på biblioteket, som hjälpt oss välja ut några böcker till jul. Tipp, tipp, tappEn samlingsantologin med berättelser och sånger: gamla som nya. Alla figurer firar jul på sitt eget sätt – till exempel Pippi Långstrump, spöket Laban, Alfons Åberg, Halvan, Lilla Anna och Ellen.

Ulf Stark & Eva Eriksson, Jul i Stora SkogenEn härlig julsaga om den ilskna gårdstomten Vrese och den livliga familjen Kanin. I Stora Skogen känner inte djuren till varken julen eller tomten, men en blåsig dag så blir det ändring på det…

Jujja Wieslander, Mamma Mu och Kråkans julDet är julafton, men Kråkan känner ingen riktig julstämning. Det är kallt och mörkt i kråkboet och dessutom har han redan kvällen före råkat öppna alla julklappar som han ordnat till sig själv. Men Mamma Mu vet hur man kan ordna en mysig jul!

Lisa Bjärbo & Jesús Verona, Eddie och julenEn bilderbok för den som inte är så gammal. Eddie har inte förstått det här med julen. Marken är vit och himlen är mörk, det står ett träd i vardagsrummet och kakorna som Eddie och pappa bakar måste man spara i en burk. Konstigast av allt är tomten som ska komma med paket.

Dav Pilkey, Drakens julEn rolig bok för den som precis lärt sig att läsa själv. Det är snart jul och Draken vill att julen ska vara perfekt. Han väljer ut en fulländad julgran, gör jättegott julgodis och köper precis vad han önskar sig till julklapp. Men det går inte riktigt som han tänkt sig.

Det här är Kulturkortets julkalender. Följ med oss fram till Jul på Fredriksdal. Nyfiken på vad som gömmer sig bakom lucka 1-11? Här hittar du svaret.