Samtal med Gina Dirawi

Fideli Österström

Tidigare har vi sett Gina Dirawi som programledare, komiker, skådespelare och artist. Nu gör hon också debut som författare med romanen Paradiset ligger under mammas fötter. Lördag 25 april kommer Gina Dirawi till Samtal på Dunkers kulturhus.

Gina är endast trettio år och är redan en person som många ser upp till, både yngre som äldre. De flesta känner nog igen henne från Melodifestivalen, där hon vid tre tillfällen varit programledare (2012, 2013 och 2016). Gina Dirawi slog igenom ordentligt 2012, då hon blev framröstad till Årets kvinnliga programledare.
Nu har Gina Dirawi gått en annan väg och valt att testa någonting helt nytt, nämligen att bli romanförfattare. En karriär som hon bedriver parallellt med sina andra åtaganden.

I fyra år har Gina arbetat med sin aktuella roman, Paradiset under mammas fötter. Romanen har tre huvudkaraktärer, Mona, Mila och Nour. Trion kämpar för att ta makten över sina liv i en värld som ständigt motarbetar dem. Berättelsen utspelar sig både i Norrland och i ett palestinskt flyktingläger i Beirut. Om boken och innehållet skriver Gina såhär ”Den här resan började i en tid i mitt liv då jag kände mig otroligt kvävd. Jag tyckte att världen jag verkade i hade för många regler, var för endimensionell och ängslig, och att jag som människa inte fick plats. Jag valde att skapa en egen värld där jag fick umgås med människor jag kände igen mig i.”

Missa inte att lyssna på Gina Dirawi när hon kommer till Dunkers kulturhus 25 april. Gina är en av våra främsta och moderna, mediala personer under 2020.

Vad: Samtal på Dunkers med Gina Dirawi
När: 25 april klockan 14.00
Var: Konsertsalen, Dunkers kulturhus
Pris: 170 kronor med Kulturkortet, ordinarie entré 230 kronor

Text: Filippa Olsheden

Lämna en kommentar