Samtal om kollektiv nakenhet

PS
Paul Svensson

In på bara huden … eller i alla fall något mer avklätt än vanligt på Dunkers kulturhus. Som en del i sitt konstnärsresidens bjuder Cristian Quinteros Soto in universitetsläraren Karolina Wiell för att prata om kollektiv nakenhet och bad mot lort och sjukdom. Samtalet äger rum lördag 5 mars klockan 13.00 och ingår i ordinarie entré, vilket betyder att det är fri entré för dig med Kulturkortet.

Just nu har Helsingborgs stad besök av två konstnärer i Konstnärsresidens på Dunkers kulturhus. En av de två utvalda konstnärerna heter Cristian Quinteros Soto. Cristian utforskar i konstnärlig praktik hur platser för kollektiv nakenhet skapar möjligheter för att neutralisera de förväntningar som kroppen utsätts för varje dag i samhället. Som en del i sitt konstnärsresidens kommer Cristian att samtala med universitetsadjunkt Karolina Wiell om kollektiv nakenhet och hur den påverkar oss alla.

Karolina arbetar som universitetslärare i historia vid Karlstads universitet, där hon även bedriver forskning om förebyggande hälsovård genom bastu-, folk- och skolbad ur ett historiskt perspektiv. Hon disputerade i ekonomisk historia vid Uppsala vid Uppsala universitet 2018 med avhandlingen Bad mot lort och sjukdom – den privathygieniska utvecklingen 1880–1949.

Vad händer när olika forskningsmetoder möts? Samtalet äger rum lördag 5 mars klockan 13.00 i utställningen t0 – en ny era. Samtalet ingår i ordinarie entré, vilket betyder att du som har Kulturkortet kan njuta av såväl samtalet som utställningen utan att betala en endaste krona. På dunkerskulturhus.se kan du läsa mer om konstnären Cristian Quinteros Soto.

Vad: samtal om det avklädda
När: lördag 5 mars 13.00
Var: Dunkers kulturhus
Pris: fri entré med Kulturkortet, ordinarie entréavgift 100 kronor

Lämna en kommentar