Samtal på Dunkers

JK
Jasmin Kraitiss
Samtal på Dunkers

Under hösten är det återigen dags för det väletablerade eventet Samtal på Dunkers. Under närmare två decennier har Dunkers kulturhus gästats av många kulturpersoner, samhällsdebattörer och opinionsbildare – och så även i höst. Med Kulturkortet får du rabatt på din biljett.

Samtal på Dunkers är ett personligt möte som utgår från de inbjudna gästerna och det timmeslånga samtalet leds av proffsiga samtalsledare. Den här hösten gästar Bert Sundström, Johan Hilton och Marie Olsson Nylander.

Säsongens första gäst kommer till Dunkers kulturhus lördag 5 oktober och är ingen mindre än journalisten och utrikeskorrespondenten Bert Sundström. Bert har rapporterat från Ryssland i över 20 år, men numer bevakar han utrikesfrågorna från SVT:s redaktion i Stockholm. Tidigare har han även arbetat i såväl Buenos Aires, London, Bryssel, Mellanöstern som Washington D.C.

Bert kommer bland annat svara på hur det är att verka som journalist i olika delar av världen. Tillsammans med samtalsledare Cecilia Nebel kommer han också att prata demokratiutveckling och yttrandefrihet. Det är ett mycket passande samtalsämnen ett år som detta när mer än halva jordens befolkning går till val.

Samtal på Dunkers gästas 26 oktober av Johan Hilton. Johan är flerfaldigt prisbelönad författare och journalist och numer också kulturchef på Göteborgs-Posten. Han har tidigare bland annat varit förlagschef på Atlas, biträdande kulturchef på Expressen och återkommande programledare i Sveriges Radio. Just nu är Johan aktuell med boken Den siste teaterdirektören: Berättelsen om Benny Fredriksson. Boken skildrar genom hundratals intervjuer Benny Fredrikssons liv och verk.

Samtalet med Johan leds av teaterchef och konstnärlig ledare på Helsingborgs stadsteater – Moqi Simon Trolin.

Höstens sisa gäst är Marie Olsson Nylander som kommer till Helsingborg och Dunkers kulturhus 9 november. Marie är en älskad inredare och stilsäker lokal profil som inspirerat många hus- och inredningsdrömmar. Hon har många strängar på sin lyra och är förutom inredare även designer, stylist, entreprenör, antikhandlare, tv-profil och creative director för Odd Molly.

Samtalet, som leds av Görrel Espelund, kommer knyta an till utställningen Ett hem, som visas på Dunkers kulturhus från och med 18 oktober. Utställningen undersöker vad ett hem kan vara och den frågan kommer även att ställas till Marie.

Med högst aktuella gäster och samtalsämnen kommer det bli en intressant, spännande och inspirerade höst tillsammans med Samtal på Dunkers.

Vad: Samtal på Dunkers
När: 5 oktober, 26 oktober och 9 november
Var: Konsertsalen, Dunkers kulturhus
Pris: ordinarie 195 kronor, med Kulturkortet och för studerande 170 kronor, för medlemmar i Föreningen Norden 150 kronor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev