Samtal på Dunkers: Betlehem Isaak

TE
Tommy Esbjörnsson

SAMTALET INSTÄLLT PÅ GRUND AV SJUKDOM! Isaak är född i Eritrea och har studerat statskunskap vid Lunds universitet. Hon har varit krönikör för GT och 2020 släpptes hennes bok, Mitt liv utan dig. Boken är en personlig berättelse som bygger på Betlehems historia, minnen och upplevelser från sin uppväxt. Självbiografin ligger även till grund för pjäsen Jag är Betlehem Dawit Isaak.

I år har det gått 20 år sedan journalisten Dawit Isaak fängslades. Betlehem Isaak har engagerat sig starkt i sin pappas fall och är övertygad om att han fortfarande lever. Betlehem är också mycket engagerad i frågor som rör mänskliga rättigheter, jämlikhet och rasism.

Det här samtalet är en del av arrangemanget kopplat till utställningen Yttrandefrihetens gränser, som visas på Dunkers kulturhus fram till och med 7 november. Utställningen har fri entré och är producerad av Forum för levande historia.

Samtalsledare denna gång är journalisten och mediaentrepenören Mikael Olsson Al Safandi.

Samarbetspartners: Föreningen Norden och Killbergs bokhandel.

Vad: Samtal på Dunkers: Betlehem Isaak
När: Söndag 7 november 14.00
Var: Konsertsalen, Dunkers kulturhus, Helsingborg
Pris: 230 kronor, Kulturkort och studerande 170 kronor. Föreningen Norden 150 kronor. Köp biljett i entrén på Dunkers kulturhus eller direkt via Ticketmaster.

Lämna en kommentar