Samtal på Dunkers med David Lagercrantz

På vårens sista Samtal på Dunkers möter du David Lagercrantz, kriminalreportern som blev en av Sveriges mest älskade deckarförfattare. Som kulturkortare har du som vanligt en finfin rabatt på biljetten.

David Lagercrantz inledde sin yrkesbana som kriminalreporter på Expressen och bevakade de största mordfallen i Sverige under 1980-1990-talen. Han debuterade som författare 1997 med en historia om Göran Kropp. Det stora genombrottet kom 2009 med Syndafall i Wilmslow, en roman om matematikern Alan Turing. Boken Jag är Zlatan (2011) blev en läsar- och kritikersuccé och är en av de mest sålda böckerna i Sverige och 2015 tog David över Millenium-serien.

David är just nu aktuell med en helt ny deckarserie, Obscuritas. Här möter vi professor Hans Rekke, världsledande inom förhörsteknik, och Micaela Vargas, en ung närpolis från Husby. Det omaka paret möts under utredningen av mordet på en fotbollsdomare med ett förflutet i Afghanistan. David har toppat bestsellerlistor i New York Times, USA Today och Barnes & Nobles.

Samtalsledare är journalisten Görrel Espelund.

Vad: Samtal på Dunkers med David Lagercrantz
När: 7 maj 14.00
Var: Konsertsalen
Pris: 230 kronor, Kulturkortet/ studerande 170 kronor, medlem i Föreningen Norden 150 kronor. Biljetter säljs i entrén på Dunkers kulturhus och direkt via ticketmaster

Lämna en kommentar