Samtal på Dunkers nyfiken på olika röster sedan 15 år

MR
Mikael Rudesjö
Samtal på Dunkers

Samtal på Dunkers firar 15 år som ett väletablerat event på Dunkers kulturhus och har under åren gästats av många kulturpersoner, samhällsdebattörer och opinionsbildare. En mångfald av röster, tankar och funderingar har formulerats genom åren i det personliga möte som är Samtal på Dungers signum. Under hösten kan publiken se fram emot fyra spännande gäster.

Samtal på Dunkers: Ewa Fröling

10 september klockan 14:00

Ewa Fröling är en av våra mest kända och uppskattade skådespelare, med en lång och framgångsrik filmkarriär bakom sig. Bland annat blev hennes insats i en av huvudrollerna i Ingmar Bergmans Fanny och Alexander en stor internationell succé. Hon har också medverkat i ett stort antal teateruppsättningar på Sveriges mest prestigefyllda scener, så som Dramaten och Stockholms Stadsteater. Ewa debuterade 2021 som författare med Moder Liv. Hösten 2022 utkommer hennes andra bok, Att störa ett väsen.
Samtalsledare är Görrel Espelund.

Samtal på Dunkers: Karin Alfredsson

8 oktober klockan 14:00

Karin Alfredsson har varit chefredaktör för tidningen Journalisten projektledare för SVT:s morgonprogram, programledare för Kalla Fakta i TV4, programchef på SVT Nord i Umeå samt gästprofessor i journalistik vid Umeå universitet. Men framför allt är hon författare. Mycket av Karin Alfredssons skrivande har ägnats kvinnofrågan. Hennes första bok är Den man älskar agar man? (1979). Det var den första svenska reportageboken om mäns våld mot kvinnor. Sedan debuten har Karin skrivit flera böcker, 2022 kom hennes nya fristående kriminalroman som heter Från någon som vill dig illa.
Samtalsledare: Görrel Espelund.

Samtal på Dunkers: Marianne Lindberg De Geer

29 oktober klockan 14:00

Marianne Lindberg De Geer är konstnär, författare, dramatiker och kulturskribent verksam i Stockholm. Hon har även varit chef för Konst & Design på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Marianne har ett starkt band till Dunkers kulturhus då hon inte bara har haft en utställning här, hon har även skapat de omtyckta granitkaninerna som möter besökarna vid huvudentrén. Nu är Marianne aktuell med sin nya bok, Utan hänsyn. Här får vi följa Marianne Lindberg De Geer under pandemin som kastat ett tungt täcke över vardagen. Samtalsledare meddelas vid ett senare tillfälle.

Samtal på Dunkers: Ann-Christine Ruuth

19 november klockan 14:00

Vem var han, kyrkoherden och trebarnspappan, och vad behövde han för att bli hel? Länge hade han inte ens ord för det. Till slut fick det bära eller brista. 2010 blev hon sig själv, 58 år gammal. Sedan dess har hennes liv varit stoff för bästsäljaren Min pappa Ann-Christine av dottern Ester Roxberg och filmen Min pappa Marianne med Rolf Lassgård i huvudrollen. Själv har hon i många år föreläst landet runt om transperspektiv och könsidentitet. Först nu berättar hon sin egen historia.
Samtalsledare: Gunilla Lewerentz.

Lämna en kommentar