Säsongsavslutning med skördemarknad på Sofiero

PS
Paul Svensson

Inte ens på kungliga Sofiero kan sommarens grönska och blomster hålla på för evigt. Lördag 24 september gör man sig redo för hösten och avrundar med säsongsavslutning. Dagen till ära blir det skördemarknad, trädgårdstips och sista möjligheten att besöka sommarens stora utställning om Gert Wingård. Med Kulturkortet har du fri entré.

Det växer mycket fint och knaprigt gott i den kungliga slottsparken på Sofiero. Under säsongsavslutningen 24 september arrangeras skördemarknad där du kan köpa saftiga äpplen och päron, chili och en massa andra naturliga godsaker som har skördats från slottsträdgården. På marknaden kommer det också att säljas blomsterbuketter och dahlior. Missa inte chansen att ta en god bit av Sofiero med dig hem. Skördemarknaden har öppet från klockan 10.00 till 17.00.

Få tips om hur du sätter sticklingar
Under dagen bjuder man också in besökare att lära sig mer om hur man bäst tar hand om och sätter sticklingar. Sofieros trädgårdsmästare kommer att finnas på plats i parken mellan 11.00–16.00. De delar med sig av sina bästa tips och ger dig fina råd gällande växter som exempelvis doftpelargon, lavendel, margeriter och rhododendron.

Sista chansen att ta del av Gert Wingårds långa karriär
Har du inte sett utställningen om Gert Wingårdh än är det hög tid nu då utställningen visas till och med 24 september. Gert är hela Sveriges arkitekt och även multikonstnär och programledare för det populära tv-programmet Husdrömmar. Utställningen visas i slottet och består förutom av Gerts arkitektkarriär också av hans inre tankar i textform. Det är en mycket sevärd utställning och samtidigt en hyllning till en av våra största arkitekter.

Säsongsavslutning ingår i ordinarie entré. För dig som har Kulturkortet är det förstås alltid fri entré som gäller. Även barn och unga under 18 år går in utan att betala.

Vad: stämningsfullt höstfirande
När: 24 september 10.00–18.00
Var: Sofiero slott och slottsträdgård
Entré: ordinarie entré 120 kronor, fri entré med Kulturkortet och för barn och unga under 18 år

Foto: Sophie Håkansson