Säsongsöppning på Fredriksdal

PS
Paul Svensson
Påsk

Påsken står inför dörren och det betyder att Fredriksdal museer och trädgårdar öppnar grindarna för en ny säsong. En säsong som bjuder på en hel del nyheter men också flera kära återseenden. Under påskhelgen kommer häxan Kvasthilda och hennes glade spelman på besök och man arrangerar också påskjakt och kvastrace för hela familjen. Fri entré med Kulturkortet.

Med våren kommer påsken och med påsken kommer en helt ny säsong på Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg. Ta del av festliga påskarrangemang när man slår upp grindarna på skärtorsdagen. Då kommer också häxan Kvasthilda och hennes glade spelman på besök och visar roliga häxdanser för barnen. Under påskhelgen blir det också påskjakt, kvastrace och äggrullning. I sedvanlig ordning berättar och visar man också hur det gick till förr i tiden när påsken firades.

Tider för skärtorsdagen 28 mars
10.00–16.00: påskpyssel
11.00–15.00: påskhistoria i Lillarydsgården, stadskvarteret och i herrgården
12.00: Kvasthilda dyker upp

Tider för hela påskhelgen 28 mars–1 april
Påskjakt 10.00-18.00
Kvastrace 10.00–18.00
Äggrullningsbana 10.00–18.00

Den nya säsongen betyder också en hel del nyheter för dig som besökare. Missa inte de två nya utställningarna med förra årets residenskonstnärer, Love Antell och Kristina Münzting. Här möter framtidens konst det traditionella hantverket. En ny säsong betyder också att Fredriksdal plockar fram nycklarna och öppnar dörrarna till hus, gårdar och butiker i stadskvarteret. Besök gärna Hedströms diversehandel och botanisera bland varor från förr. Här hittar du allt från söta karameller och retroaffischer till tvål och prydnader.

I och med säsongsöppning gäller ordinarie entréavgifter och förlängda öppettider. Från och med 28 mars har friluftsmuseet  öppet dagligen mellan klockan 10.00–18.00. Fri entré för barn och unga till och med 18 år och för dig med Kulturkortet.
Fri entré på tisdagar från 2 april–18 juni.

Vad: säsongsöppning på Fredriksdal
När: 16 mars
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: ordinarie entré 120 kronor, fri entré med Kulturkortet och för barn och unga till och med 18 år