Säsongsöppning på Fredriksdal

HW
Henrik Wilhelmsson

Visst känner du det? Våren har börjat spira i naturen och solen värmer ansiktet. Det är nu det händer. Folk börjar påta i sina trädgårdar på riktigt. Och i en trädgård händer det extra mycket, nämligen i din. Fredriksdal, din egen täppa mitt i stan, öppnar upp för säsongen med Påskfesten.

Startsskottet går den 24 mars och tusentals påskkärringar far till Fredriksdal för ett traditionellt firande med massor av aktiviteter. Du har fri entré med Kulturkortet så det är lika bra att skriva in äggfärgning, äggrullning och ”äggsperiment” i kalendern redan nu. Även Fredriksdals egna häxor kommer på festen och drar igång lekar, berättar om sina häxknep och sminkar den som vill till påskkärring och påskgubbe.

Fortsättningen på säsongen är minst lika färgstark som öppningen. Men vad ser de som jobbar på Fredriksdal mest fram emot? Ola Kristensson, snickare, tipsar om Praktisk onsdag som är en del av Fredriksdalspraktikan:

”Ölbryggningen tycker jag låter mest intressant. Detta är ett ämne som är rätt i tiden, man kan kombinera många olika smaker med öl, både med kryddor och frukter. Dessutom är det en perfekt hobby som man kan pyssla med där hemma. Jag tror att denna praktik kommer locka en lite mer yngre publik till fredriksdal och det är vi glada för.”

För avdelningschef Cecilia Wånge är höjdpunkterna:

”Jag ser väldigt mycket fram emot Påskfesten på skärtorsdagen som inleder säsongen. En härlig och färgstark upplevelse där vuxna och barn leker tillsammans. Men jag är nog mest nyfiken på vad årets upplaga av Historien får liv ska innehålla. Mycket blir nytt och rörligt har det sagts mig. För att inte tala om Kusliga historier på Fredriksdal, i ett råkallt och fuktigt november. Brrr…”

Brrr… ja, men inte är vi där än! Mycket ska hända innan dess, och vill du ha full koll på vad du ska ta med vännen, farfar eller daten till så kolla programmet på Fredriksals hemsida.