Säsongssläpp på stadsteatern

PS
Paul Svensson

Det börjar dra ihop sig till en ny säsong på Helsingborgs stadsteater.  Den nya säsongen startar 16 september med burleskshowen Cabaret och avrundas året senare med en bejublad återkomst av succéföreställningen Tysta Maria. Där emellan blir det allt från balett och komisk tragedi till klassisk kärlek. Med Kulturkortet har du rabatt på stadsteaterns egna föreställningar.

16 september–26 oktober
Cabaret
Hösten kommer med den fräcka burleskföreställningen Cabaret, som bygger på ständigt aktuella musikalen med samma namn. Den här versionen är en helt ny, ung och punkig version av originalet och utspelar sig mellan 1930-talets Berlin och dagens Helsingborg. I huvudrollerna ser vi bland annat Agnes Duvander, Andrea Ulvenstål, Cecilia Borssén, Jörgen Düberg, Nils Dernevik och Vinga Magnusdotter.
Biljetter köper du via helsingborgsstadsteater.se

30 september–28 oktober
Jag, Malvolio
Enmansföreställningen Malvolio handlar om en komisk figur i ett tragiskt tillstånd. Hämnd och kärlek står i fokus när Gustav Berg gestaltar Malvolio från Shakespeares komedi Trettondagsafton. I den här föreställninge kan allt hända.
Biljetter köper du via helsingborgsstadsteater.se

10 oktober
Snedtänkt med Kalle Lind & Co
Två timmar med Kalle Lind och en eller flera hemliga gäster. Det är konceptet bakom showen Snedtänkt. Kalle Lind bjuder upp med gäster som kan sjunga, dansa, vifta på öronen och framför allt prata om udda fenomen. Målet med föreställningen är att leverera en varm känsla i kroppen på alla som är där.
Biljetter köper du via helsingborgsstadsteater.se

16 november–15 december
Romeo och Julia
Kärlek. Hat. Och tragedi. Det är huvudkomponenterna i William Shakespeares klassiker. I den här versionen möter Shakespeares text kraften i Mari Carrascos koreografi och Mikael Karlssons musik. Föreställningen är full av rörelse och liv. Samproduktion av Unga Klara och Helsingborgs stadsteater i samarbete med Dalateatern.
Biljetter köper du via helsingborgsstadsteater.se

19 november
Flippa inte här med Filip Dikmen och vänner
Från YouTube till Helsingborgs stadsteater. Nu är Filip Dikmen ute på turné för att säga farväl till sin framgångssaga på YouTube och med sig har han några av sina vänner från webben. I den här föreställningen blir det allt från allvarliga diskussioner och överraskningar till skratt, dans och musik.
Biljetter köper du via helsingborgsstadsteater.se

25 november 2023–20 januari 2024
Bröderna Lejonhjärta
Skorpan och Jonathan är tillbaka på stadsteatern i Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta. Den här föreställningen spelades förra året och fick väldigt fina omdömen. Pjäsen är regisserad av Ronny Danielsson. I huvudrollerna ser vi bland annat Evamaria Björk, Cecilia Borssén, Tobias Borvin, Robert Olofsson och Olof Yassin.
Biljetter köper du via helsingborgsstadsteater.se

10 december
Kul i jul
Kulijuli-gänget intar stadsteatern med en härlig julshow. Här utlovas det julsånger och Lucia-tåg och lite annat som hör julen till. Värdparet för kvällen är Lena Bergkvist och Dennis Westberg. Till festligheterna dyker även lokala kändisar upp samt rikskända stjärnor.
Biljetter köper du via helsingborgsstadsteater.se

20 januari 2024–17 februari 2024
Nästa andetag
Går det att skaffa barn när världsläget ser ut som det gör med ökande medeltemperatur, smältande isar och klimatångest? Det undersöker skådespelarna Gustav Berg och Elin Norin i dramat Nästa andetag. Föreställningen beskrivs som en allsmäktig, smart och rasande färd genom en rätt vanlig vardag.
Biljetter köper du via helsingborgsstadsteater.se

3 februari 2024
The Music of Les Misérables in Concert
Musiken i Les Misérables är långt ifrån miserabel och i februari kan du höra det världsberömda verket av Boublil och Schönberg när Cinema Festival Symphonics kommer till stadsteatern. Föreställningen är en del av deras Europa-turné och kommer att bjuda på låtar som I Dreamed a Dream, One Day More, Do you Hear the People Sing, On My Own och Suddenly. Uppsättningen består av solister, sånger och musiker med bakgrund från Londons West End.
Biljetter köper du via helsingborgsstadsteater.se

7 februari 2024
Svansjön med Ukrainian Classical Ballet
Om du bara ska uppleva en balett i din livstid är det Svansjön du ska se. Här smälter musik och dans samman och skapar något helt magiskt. Svansjön innehåller alla beståndsdelar som gjort klassisk balett berömd över hela världen. I den här föreställningen är det den välrenommerade balettkompaniet Ukrainian Classical Balett som står för dansen till Tjajkovskijs odödliga musik.
Biljetter köper du via helsingborgsstadsteater.se

23 mars 2024–4 maj 2024
Riket
Lars von Triers klassiker, Riket, spelas för första gången i Sverige i regi av Malin Stenberg. I den här rysarkomedin får du följa med läkare och patienter på avdelningen för neurokirurgi. Räkna med samma typ av kaos som från den populära tv-serien och ett och annat ”Danskjävlar” från chefsöverläkaren Stig Helmer.
Biljetter köper du via helsingborgsstadsteater.se

6 april 2024–8 maj 2024
Gå sin egen väg
Hur väl tar du hand om ditt liv? Är du nöjd där du är i dag? Och har du några planer på vad du mer ska göra med ditt liv? I Livet tar slut undersöker Helena von Zweigbergk berättelserna när livet man känner till det börjar krypa allt närmre ett slut. Här får vi följa Klara på ett demensboende, Anna och Mats som glidit isär från varandra efter sitt tjugoåriga äktenskap, Birgitta och hennes vuxna dotter Louise som kämpar för att få ihop bilden av en trasig barndom samt Mohammed, vars jobb är att bara finnas där.
Biljetter köper du via helsingborgsstadsteater.se

11–15 september 2024
Tysta Maria
Årets stora musikalsuccé på stadsteatern kommer tillbaka hösten 2024 med fem nya föreställningar. Passa på att boka dina biljetter redan nu för att inte missa Tysta Maria.
Musikalen utspelar sig i Helsingborg på 1930-talet och handlar om Maria Thunell och Maria Blomgren. Dessa två Mariors öden knyts samman i en berättelse om liv och död, kaffe och kvinnors rösträtt. För regi står Annika Kofoed.
Biljetter köper du via helsingborgsstadsteater.se

Vad: säsongsläpp på Helsingborgs stadsteater
När: 16 september 2023–15 september 2024
Var: Helsingborgs stadsteater
Pris: 70 kronor rabatt på stadsteaterns egna föreställningar

Foto: Helsingborgs stadsteater