Sätt färg på din påsk!

HW
Henrik Wilhelmsson

Konstutställning på biblioteket

Påsken i Skåne är ju även Konstrundornas tid. Glöm inte att pricka in biblioteket på din Konstrunda.

Under den traditionella Konstrundan har du i år även möjlighet att titta på konst på Stadsbiblioteket, Påarps- och Råås bibliotek. På påsklovet får barn mellan 7 och 12 år möjlighet att bli konstnärer för en dag. Under en konstworkshop, ledd av bildpedagogen Susanne Jönsson, får barnen måla på riktig duk med akrylfärg. Tavlorna ställs sedan ut på respektive bibliotek under veckorna 14 och 15, till och med  lördag 14 april.

Passa även på att rösta på din favorit. Har du inte möjlighet att ta dig till något av biblioteken behöver du inte deppa, för du kan även se alla alster på bibliotekets Facebooksida, där du också kan lägga en röst på din favorit. Vinnaren får ett fint pris.

På stadsbiblioteket ställs det också ut  50 tavlor målade av elever i årskurs 2 på Ringstorpsskolan. Såhär beskriver läraren Ann-Christin Lundgren verken som skapats;

 ”I skolans bildundervisning ingår bland annat att eleverna ska känna till några konstnärer och lära sig hantera olika redskap, material och tekniker. Vi valde denna gången att arbeta med Matisse och varje elev fick välja en bild från internet. Konstverket  trycktes ut i A4-format och fick bli förebild för eleven. Var och en   började med att ”svampa” sin bakgrund. Därefter skissade eleverna upp motivet med ritkol eller tavelkrita. Alla har använt akrylfärger till sina konstverk. Arbetet har pågått under ett flertal lektioner.”

Sätt färg på din påsk!

Bilden: Ett smakprov på de fantastiska konstverk som barnen skapat.