Se den unika historien om Eriks liv i Drömprins

PS
Paul Svensson

Dokumentären Drömprins berättar den riktiga historien om Erik och hans kamp för att kunna vara den han är och hans resa för att acceptera sig själv. Filmen har varit under produktion i tio år och i samband med Transgender Day of Remeberance visas Drömprins på Dunkers kulturhus söndag 21 november. Efter visningen blir det samtal med regissören Jessica Nettelbladt och huvudpersonen Erik.

Alla historier är unika. I Drömprins får vi tillträde in i Eriks unika historia, som börjar redan i tonåren. Dokumentären följer transpersonen Erik i tio år, från han är 17 till 27 år. Erik föddes som flicka och har fått kämpa länge med könsdysfori och har ett förflutet av utanförskap och utsatthet. Det här är en historia om vad man måste göra när själen inte mår bra. Trots den branta livsuppförsbacken är Drömprins ändå fylld av humor och kärlek.

Efter filmvisningen får besökare möjlighet att prata med regissören Jessica Nettelbladt och huvudpersonen Erik. De är på plats på Dunkers kulturhus och svarar på frågor via ett panelsamtal. Under kvällen blir det även ett musikuppträdande av Helena Josefsson som är aktuell med musik från filmen.

För dig med Kulturkortet betalar du endast 50 kronor för en biljett till den unika historien om Eriks liv. Köp din biljett online via Helsingborgs kulturbutik eller i biljettkassan på Dunkers kulturhus. Det är fri entré för dig som är 25 år eller yngre (biljett behövs ändå).

Vad: Berättelsen om Erik
När: 21 november 18.00–21.00
Var: Dunkers kulturhus
Entré: 50 kronor med Kulturkortet, ordinarie entré 100 kronor (kostnadsfritt för dig som är 25 år eller yngre)

Lämna en kommentar